САДА ЈЕ ЈАСНО КО СТОЈИ ИЗА РАТА ИЗМЕЂУ ЈЕРМЕНИЈЕ И АЗЕРБЕЈЏАНА

SADA JE JASNO KO STOJI IZA RATA IZMEĐU JERMENIJE I AZERBEJDŽANA

27 septembra 2020

Turski predsednik Erdogan okarakterisao je Jermeniju kao najveću pretnju miru u regionu zbog jermenskih i azerbejdžanskih sukoba u regiji Nagorno-Karabah.

„Međunarodna zajednica, koja nije mogla dati potreban odgovor na provokativnu agresiju Jermenije, još jednom pokazuje svoje dvostruke aršine“, napisao je Erdogan na Tviteru, i dodao da će Turska „sve više nastaviti“ svoju solidarnost s Bakuom.Takođe je pozvao jermenske ljude da preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću protiv „vođstva koje ih vuče u katastrofu i onih koje to vođstvo koriste kao marionete“.

“Turski narod je i danas, kao i uvek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbejdžansku braću“, naveo je još Erdogan u poruci objavljenoj na Tviteru.

Turski predsednik Erdogan je takođe rekao kako međunarodna zajednica još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Jermenije.

“I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od delovanja u pravcu rešavanja problema“, poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je danas telefonom razgovarao sa azebejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevom i da se još jednom uverio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbejdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom “jedan narod, dve države“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Erdogan u svim sukobima,uvek i bez iznimke,podržava muslimane.On podržava muslimane i onda kada je krivica 100% njihova i kada su im ruke krvave do laktova.Evropski hrišćanski narodi to moraju uvek imati na umu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *