САДА ЈЕ САМО ЈЕДНО ПИТАЊЕ – Ко ће први изаћи из НАТО пакта?

САДА ЈЕ САМО ЈЕДНО ПИТАЊЕ – Ко ће први изаћи из НАТО пакта?

25 фебруара 2023

Минирање гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“ могло би да наруши јединство НАТО-а. Ово је изјавио амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш у интервјуу за канадски портал „Вестерн стандард“.

Херш је поновио да је саботажа на гасоводима изведена уз сагласност америчког председника Џоа Бајдена.„Бајден је направио велику грешку. Он је започео нешто што није разумео“, казао је новинар. По његовом мишљењу, саботажа на гасоводима „Северни ток“ могла би да резултира последицама које су супротне жељи председника САД да очува јединство НАТО-а.

„Сада је питање која ће земља прва изаћи из НАТО-а?“, упитао је Херш.

Раније је у интервјуу за РТ Херш рекао да Бела кућа није заинтересована да спроведе истрагу терористичког напада на гасоводе, нити планира да пружи доказе да није умешана у то. Такође је казао да је експлозија на гасоводима првобитно била замишљена као тајна операција која је требало да натера Европу да настави да пружа подршку НАТО-у.

Симор Херш је 8. фебурара објавио текст о својој истрази експлозија на гасним магистралама „Северног тока“. У чланку Херш наводи да су амерички рониоци током војних вежби НАТО-а „Балтопс“ на лето 2022. године под цевоводе „Северног тока“ поставили експлозив, који су три месеца касније активирали Норвежани.

Пентагон и Бела кућа су саопштили да САД немају везе с тим, а Стејт департмент је позвао да се верује ставу Америке.

(Спутник)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    neć se usuditi,a osim toga svi tipuju na kartu "ma neće valjda" jer da nije tako dosad bi ih pola pobeglo.Samo zajeb.su se ovo što su uradili rusiji neko će da plati žestoko,ako ništa kao PRIMER šta čeka BUDALE.Poljaci su u groznoj,smrtnoj opasnosti,to je nevreovatno kako ih guraju pravo na rusku cev,i što je još smešnije svi tamo se ili prave ludi ili su ushićeni ratom sa rusijom,brate kakav koktel za ozbiljno sranje,mislim poljacima toliko su nesvesni LAKOĆE kojom rusi mogu da ih pretvore u prašinu da je to smešno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u