САДА ЈЕ САМО ЈЕДНО ПИТАЊЕ – Ко ће први изаћи из НАТО пакта?

SADA JE SAMO JEDNO PITANJE – Ko će prvi izaći iz NATO pakta?

25 februara 2023

Miniranje gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ moglo bi da naruši jedinstvo NATO-a. Ovo je izjavio američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš u intervjuu za kanadski portal „Vestern standard“.

Herš je ponovio da je sabotaža na gasovodima izvedena uz saglasnost američkog predsednika Džoa Bajdena.„Bajden je napravio veliku grešku. On je započeo nešto što nije razumeo“, kazao je novinar. Po njegovom mišljenju, sabotaža na gasovodima „Severni tok“ mogla bi da rezultira posledicama koje su suprotne želji predsednika SAD da očuva jedinstvo NATO-a.

„Sada je pitanje koja će zemlja prva izaći iz NATO-a?“, upitao je Herš.

Ranije je u intervjuu za RT Herš rekao da Bela kuća nije zainteresovana da sprovede istragu terorističkog napada na gasovode, niti planira da pruži dokaze da nije umešana u to. Takođe je kazao da je eksplozija na gasovodima prvobitno bila zamišljena kao tajna operacija koja je trebalo da natera Evropu da nastavi da pruža podršku NATO-u.

Simor Herš je 8. feburara objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim, a Stejt department je pozvao da se veruje stavu Amerike.

(Sputnik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    neć se usuditi,a osim toga svi tipuju na kartu "ma neće valjda" jer da nije tako dosad bi ih pola pobeglo.Samo zajeb.su se ovo što su uradili rusiji neko će da plati žestoko,ako ništa kao PRIMER šta čeka BUDALE.Poljaci su u groznoj,smrtnoj opasnosti,to je nevreovatno kako ih guraju pravo na rusku cev,i što je još smešnije svi tamo se ili prave ludi ili su ushićeni ratom sa rusijom,brate kakav koktel za ozbiljno sranje,mislim poljacima toliko su nesvesni LAKOĆE kojom rusi mogu da ih pretvore u prašinu da je to smešno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *