САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ако Србија хоће у НАТО, МОРАЋЕ ДА ПРОМЕНИ ИМЕ

SADA JE SVE JASNO! Ako Srbija hoće u NATO, MORAĆE DA PROMENI IME

7 februara 2019

Kad je Crna Gora ušla u NATO postala je, doduše nezvanično – Montenegro. Makedonija je, da bi umarširala u Alijansu, preimenovana u Severnu Makedoniju. Kakvo li su ime namenili Srbiji pošto sa svojim imenom nikada neće ući u savez koji ju je razarao. Jer, ne ide.

Makedonija je, i pre nego što je zvanično postala Severna Makedonija, potpisala protokol za ulazak u NATO, priznala samoproglašenog predsednika Venecuele Huana Gvaida.Skoplje je tako, kao pravi štreber, pokazalo potpunu odanost severnoatlantskim demokratskim vrednostima —  podržali su čoveka koji nije pobedio na izborima već ga je masa na ulici ustoličila.

Tako je zemlja sa novim imenom, koje su građani Makedonije demokratski odbacili na referendumu, precrtala predsednika Venecuele Madura, koga su građani izabrali na izborima.

Severna Makedonija, koja nije dobila legitimitet naroda, priznala je predsednika Gvaida, koji takođe nema nikakav legitimitet.

Sve se uklapa. Sve je potpuno logično.

Posle osvedočenih demokratskih podviga, ko će bolje od Severne Makedonije, koja ulazi u NATO, znati šta je najefikasnije i najdemokratskije rešenje za jednu državu u Južnoj Americi.

Postoji li iko ko će preciznije, dobronamernije i sa većim autoritetom od glavnog favorita za Nobelovu nagradu za mir Zorana Zaeva znati šta je vizionarska i najmiroljubivija opcija za Venecuelu.

Jednostavno, da bi ušao u NATO, i kad postaneš član, ne samo da ne moraš da poštuješ volju sopstvenih građana nego imaš i taj luksuz da poništiš volju bilo kog naroda na zemaljskoj kugli.

Dovoljno je da SAD i vodeće zemlje Alijanse utvrde šta je najpravednije rešenje za neku državu, danas Venecuelu, a sutra ko zna koju,  i da se toj demokratskoj odluci jednostavno, ali odlučno, prikloniš.

Kakve pouke Srbija može da izvuče iz svega ovoga?

Ako nekad neko u budućnosti poželi da uvede našu zemlju u NATO, može naprosto, potezom pera, da zgazi volju skoro 90 odsto građana koji su protiv članstva u Alijansi.

Pre toga, da bi Srbija uopšte dobila poziv da postane deo NATO porodice, morala bi da položi glavni vrednosni test, a to je da se potpuno odrekne Kosova i Metohije i da apsolutno nasuprot volji srpskog naroda — prizna samoproglašeno Kosovo.

Konačno, pošto Srbija bez Kosova i Srbija koja ulazi u vojni blok koji ju je razarao i ubijao, prestaje da bude ona zaostala država mitova i prošlosti, morala bi činom pristupanja NATO-u da promeni i ime.

To novo ime, koje bi stiglo iz severnoatlantske laboratorije, ne bi podržala većina građana Srbije, što je odlično za dalji demokratski napredak, brži ekonomski razvoj i stvaranje uslova za strane investicije.

I naravno, ta nova osvešćena zemlja sa velikim zadovoljstvom bi odustala od svoje spoljne politike, partnera koje podržava srpski narod, a saveznike bi birala isključivo po ugledu na NATO.

Mogla bi, na primer, ta Bivša Jugoslovenska Republika Srbija, da bira i priznaje predsednike po svim kontinentima, pa ne bi bezglavo poštovala izabranog Madura već bi stala uz rame samoproglašenog Gvaida.

To je verovatno sjajan osećaj postmoderne suverenosti — da ne odlučuješ ništa o sopstvenoj zemlji, ali da se zato „pitaš“ za najudaljenije države na planeti.

Svašta još možemo da naučimo od južnog suseda Severne Makedonije, koja je danas potpisala protokol o članstvu u severnoatlantskoj vojnoj alijansi.

Samo je važno da budemo dobri đaci.

(Sputnjik)

KOMENTARI20 komentara

 1. Kulak says:

  Jadna im majka.Skupo će ih koštati taj protokol.

 2. Dragoslav Vuckovic says:

  BICE TU JOS MNOGO PAKETICA ZA POD JELKU(KRST) KOJE SU DEDA MRAZ VUCIC I NJEGOVI EU, NATO PRIJATELJI SPREMILI ZA SAHRANU SRBIJI.

 3. Sasa S says:

  Juzni sused..bivsa RM,BJRM,sadasnja Severna Makedonija a najbliza je imenu Istocna Albanija..ako vec i nije.....

  • Uspon Kraljevine Srbije says:

   Najbliza je imenu Juzna Srbija...ali na njihovu zalost nije...i zato su postali narod bez korena. A kada nemas iza sebe istoriju-onda lutas!

 4. Jovo Veselinovic says:

  balkan i titina jugoslavija je americka zemlja tito proda jugoslaviju od triglava do devdelije ameriki srbija ni srbi ne postoje u srbiji jer nisu gazde svoje dedovine

  • padre says:

   Baš si pogodio!Sve je prodao, samo tebe nije mogao!

   • Za Srbiju says:

    putine ne veruj crvenim u beogradu prodali su mene hrvatima i tebe ce

 5. PRVA LINIJA says:

  JESMO POGAN NAROD, LAZEMO, KRADEMO, KUM KUMU ODSEKAO GLAVU ZBOG FOTELJE, BRAT BRATA RODJENOG STRPAO U LUDNICU ZBOG FOTELJE... SRBIN ZAKOLJE SRBINA ZBOG POLITIKE I BEBU OD GODINU DANA NABIJE NA BAJONET JER JE IZ PARTIZANSKE KUCE (VRANIC PORED BEOGRADA 1942 ILI 1943)... SVE SMO TO, BILI, SAD SMO ILI BICEMO... ONO STO ZNAM SIGURNO, DA BITI NECEMO, SAD ILI IKAD, NIKAD... ONO STO NIKO NE MOZE DA NAM PREBACI, ZAMERI, PONIZI I PREZIROM I PODSMEHOM O NAMA GOVORI... BOLJE RAT NEGO PAKT... BOLJE GROB NEGO ROB... NAROD KOJI UMIRE IZGOVARAJUCI OVE RECI DOK GA VESAJU, STRELJAJU, KOLJU... NAROD KOJI SLOBODU CENI VISE OD ZIVOTA, NAROD KOJI ZA SLOBODU DAJE NAJVREDNIJE STO IMA... ZIVOT... TAKAV NAROD MOZE DA BUDE SVE... AL SAMO JEDNO NE... SLUGA... KO U TO SUMNJA NEKA PROBA DA PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA... CELOG ILI NEKOG NJEGOVOG DELA... KO U TO SUMNJA NEKA PROBA DA PONISTI VOLJU NARODA, NEKA PREUZME ODGOVORNOST I NA PREVARU NAS UVEDE U NATO (JER ON JE IZABRAN DA NAS PREDVODI I PREUZME ODGOVORNOST)... NEKA PROBA DA NAM PROMENI IME... NEKA PROBA...

  • Četnička posla says:

   Onaj prethodni komentator bi rekao da je Tito ubio kuma, brata u ludnicu smestio,... Najgore je što takvih "bisera" imamo na pretek.Oni svojom brojnošću kroje sudbinu i svih normalnih i pametnih građana Srbije.

 6. Becki konjusar says:

  Srbistan ćemo se zvati bude li nas AV vodio ili daleko bilo njegovi opozicionari!

 7. Armagedon says:

  potpisali su pakt sa đavolom. Sunovrat je sve veći, toliki je, da će dovesti do samoponištenja.

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Severo-makedonijanci, pakujte kofere jer čeka vas KROmanjonski scenario. Pored upropaštene kompletne industrije i privrede, sa 4,7 mil.stanovnika '91. danas KROmanjonija ima samo oko 2,7 mil.i još samo 0,5 mil.mladih i mlađih koji mogu (i hoće,za samo 2-3 godine) da emigriraju i pobegnu od EU/NATO "investicija", "tehnološkog razvoja" i "ekonomskog prosperiteta" u KROmanjoniji.

 9. marko says:

  GDE LEZI ISITINA DOK JE NE VIDE SRBI SAMI SEBE POHARNJJU S VUCICIEM I EVROPOM I TIM SRANJIMA HOCE L IJEDNO MRECI TOME KRAJ A NE DA NA CPROTESTE IZLAZE OUVKE ISTI DS DJILAS TADIC I VUCICI I VRTE SRBIJ UU KRUBU JADA I OCAJA. JESU LI SHVATILI SRBI DA TREBA IZ TOG IZACI JOS NIUS DOK SHVATE TO IZ SRBIJE CE IZACI 4 MILIONA LJUDI I UMRETI 1 MILION

 10. Velika Metla says:

  Nijedno iole normalno ljudsko biće ne veruje u zapadnjačke demokratske vrednosti iz prostog razloga što to ne postoji! Prema tome,prestanite vređati ljudima prirodnu inteligenciju! Zapadnjačko jedino šta postoji je pljačkanje ostatka sveta,da bi zapadnjaci mogli imati dobar standard! Sve ostalo je bacanje prašine u oči normalnim ljudima! Kakva demokatija,ljudska praa i bakrači? To je priča za maloumne!

 11. Roy says:

  Gologuzija. Tako bi se trebale zvati sve bivse clanice Jugoslavije. Makedonija- Sjeverna Gologuzija. Hrvatska - Primorska Gologuzija, Slovenija - Alpska Gologuzija, Bosna i Hercegovina - Dupla Gologuzija, Crna Gora - Gologuzija del Monte, Srbija - Parovsko Zadrugarska Gologuzija.

  • Gardista says:

   Alo Roy, sta mislis da promenis ime u gologuzana.

   • Roy says:

    Pa eto mozes. Tebe cemo zvati Gologuzi Gardista.

 12. Dragoslav Vuckovic says:

  SLEDECI PARAGRAF: SVI SRBI, MORATE DA PROMENITE KARAKTER I DA SE KLONIRATE U NAS, BEZ MEMORIJE I DUSE, DA SVI POSTANETE PEDERI I LEZBEJKE I DA VISE NIKADA NE RADJATE DECU, DA BI STE MOGLI DA BUDETE KAO MI U EU !!

 13. Portopranco says:

  Amerika je na Balkanu vojni džin,a ekonomski patuljak.

 14. Pera Vol says:

  Zašto se Srbija nebi preimenovala u UŽAS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *