САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО – АМЕРИКАНЦИ САОПШТИЛИ СРБИЈИ: „Ако хоћете у ЕУ, морате…“

SADA JE SVE JASNO – AMERIKANCI SAOPŠTILI SRBIJI: „Ako hoćete u EU, morate…“

22 juna 2017

Ana Brnabić ekonomski, Ivica Dačić politički premijer- situacija jeste nova, ali je to stari pokušaj balansiranja između Rusije i Zapada, smatra Danijel Server.

Server smatra da će to trajati dok Srbija ne uđe u EU, a tako objašnjava i sudbinu ruskog humanitarnog centra, za koji su američki zvaničnici priznali da je potencijalni problem, preneo je Glas Amerike.

Govoreći na panelu u Nemačkom Maršalovom fondu u Vašingtonu, Server je rekao da „centar jeste problem“ i dodao da ne veruje da je potpuno civilni.

– Čini mi se i da potpada pod Ministarstvo unutrašnjih poslova. I ne verujem da se slaže uz članstvo u EU, a Evropljani će postaviti to pitanje pre Amerikanaca – rekao je Server.

On smatra da bi Srbija, „kada bi danas mogla da uđe EU, morala da se odrekne ruskog centra“.

Ipak, EU se bori sa svojim problemima i balkanskim zemljama deluje sve dalje. Zato SAD treba da se oslone na nešto drugo, veruje Server.

– Članstvo u NATO je sada ključno. Ali, problem je u tome što ga blokiraju unutrašnji problemi: Makedonija ima spor oko imena, Kosovo nema vojsku, u BiH postoje sporovi o vlasništvu nad vojnim objektima i slični problemi, Srbija nije odlučila da se priključi NATO-u, niti će – rekao je Server.

– Ako američka vlada hoće da uradi nešto na Balkanu, mora da reši te probleme koji nisu tehnički, već suštinski – dodao je on.

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  Pa ja ne znam kojim to rečima treba reći da mi više ne želimo da idemo u EU. Govorimo preko medija, govorimo u anketama, govorimo na slavama i na javnim skupovima, ali srpski režim i izaslanici EU ne čuju. OPERITE VEĆ JEDNOM UŠI I ZAPAMTITE DA MI NE ŽELIMO EU!!! I ne gnjavite nas više sa njom. NEĆEMO I KRAJ DISKUSIJE!!!

  • trener says:

   Svaka ti se pozlatila

 2. hristina says:

  Necemo u EU, pa prema tome - nista ne moramo! Sic!!!

  • kuka says:

   Normalno, Hristina. U tome i jeste stvar. Oni pokušavaju da nas ubede da smo ucenjeni, pa da moramo. Ali pošto nemaju čime da nas ucene, ne moramo. Što kažu "bez alata nema zanata". Ne, nije to, malo mi se pobrkalo. Ali tako nešto.

 3. DUSKO says:

  JOS DA NAS GAZE AMERICKI TENKOVI PO GRADOVIMA I TO JE USLOV ZA ULAZAK U EU !!!

 4. goran says:

  Hvala na savetu, ne zelimo u EU. Sad, idite svojoj kuci, a nas ostavite na miru, barabe kaubojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *