САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Документи показали колико дуго су се Турци и Азери спремали за рат

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Документи показали колико дуго су се Турци и Азери спремали за рат

14 октобра 2020

ТУРСКИ војни извоз у савезнички Азербејџан порастао је ове године шест пута, а продаја дронова и друге војне опреме порасла је на 77 милиона долара само прошлог месеца пре избијања сукоба око Нагорно-Карабаха, показују подаци о извозу.Подаци прикупљени од Скупштине турских извозника, у којој се налази више од 95.000 извозних компанија у 61 сектору, показују да је Азербејџан купио одбрамбена средстава и опрему за ваздухопловство вредну 123 милиона долара од Турске у првих девет месеци 2020. године, пренео је Ројтерс.

Већина дронова, ракетних бацача, муниције и осталог оружја стигла је после јула, након избијања граничних сукоба између јерменских и азербејџанских снага, који су подстакли Турску и Азербејџан да изведу заједничке војне вежбе.

Подаци показују да је продаја скочила са 278.880 долара у јулу на 36 милиона у августу и 77,1 милиона у септембру.

KOMENTARI4 коментара

 1. E.Lirsch says:

  Sa "dokumentima" mozete da brisete zadnjicu. VVP takodje. Ili je mozda bolje ad se pisu protesti za UN u Njujorku. Pa ce "svet" da vidi... BOG te mazo.

 2. Beli Orao says:

  А Руси спавали чудно или намјерно ?Турчина су спасили сигурне смрти а сад ??? Шта ли се иза овогр котрља ! ???

  • Kulak says:

   Putin neutralan,Erdogan za muslimane.I tako to.

 3. opet ja says:

  Pa naravno da će da se temeljno pripreme za sukob, šta je tu čudno?? Ne, nego će samo da izjure iz kasarni i navale kao muve bez glave. A te njihove pripreme je trebalo da primeti Jermenija i da preduzme kontramere na vreme. Ovako azerske bespilotne prave pomor na bojištu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u