САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Документи показали колико дуго су се Турци и Азери спремали за рат

SADA JE SVE JASNO: Dokumenti pokazali koliko dugo su se Turci i Azeri spremali za rat

14 oktobra 2020

TURSKI vojni izvoz u saveznički Azerbejdžan porastao je ove godine šest puta, a prodaja dronova i druge vojne opreme porasla je na 77 miliona dolara samo prošlog meseca pre izbijanja sukoba oko Nagorno-Karabaha, pokazuju podaci o izvozu.Podaci prikupljeni od Skupštine turskih izvoznika, u kojoj se nalazi više od 95.000 izvoznih kompanija u 61 sektoru, pokazuju da je Azerbejdžan kupio odbrambena sredstava i opremu za vazduhoplovstvo vrednu 123 miliona dolara od Turske u prvih devet meseci 2020. godine, preneo je Rojters.

Većina dronova, raketnih bacača, municije i ostalog oružja stigla je posle jula, nakon izbijanja graničnih sukoba između jermenskih i azerbejdžanskih snaga, koji su podstakli Tursku i Azerbejdžan da izvedu zajedničke vojne vežbe.

Podaci pokazuju da je prodaja skočila sa 278.880 dolara u julu na 36 miliona u avgustu i 77,1 miliona u septembru.

KOMENTARI4 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Sa "dokumentima" mozete da brisete zadnjicu. VVP takodje. Ili je mozda bolje ad se pisu protesti za UN u Njujorku. Pa ce "svet" da vidi... BOG te mazo.

 2. Beli Orao says:

  A Rusi spavali čudno ili namjerno ?Turčina su spasili sigurne smrti a sad ??? Šta li se iza ovogr kotrlja ! ???

  • Kulak says:

   Putin neutralan,Erdogan za muslimane.I tako to.

 3. opet ja says:

  Pa naravno da će da se temeljno pripreme za sukob, šta je tu čudno?? Ne, nego će samo da izjure iz kasarni i navale kao muve bez glave. A te njihove pripreme je trebalo da primeti Jermenija i da preduzme kontramere na vreme. Ovako azerske bespilotne prave pomor na bojištu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *