САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево ко је финансирао ПРОМЕНУ ИМЕНА МАКЕДОНИЈЕ

SADA JE SVE JASNO! Evo ko je finansirao PROMENU IMENA MAKEDONIJE

22 oktobra 2018

Američki milijarder Džordž Soroš platio je najmanje 45 miliona evra da bi Makedonija postigla sporazum s Grčkom i promenila ime, otkrio je grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

On je optužio kolegu iz vlade, ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa, da je uzeo pare od Soroša i njima finansirao političare, novinare i biznismene da bi Prespanski sporazum, koji je potpisao s Makedonijom, glatko prošao. Kocijas je zbog toga u sredu i podneo ostavku.Postoji „plan B“

Prema pisanju grčke štampe, Kocijas se u sredu na sednici vlade žestoko posvađao sa Kamenosom, koji se oštro protivi sporazumu sa severnim susedom, te je prilikom nedavne posete Vašingtonu samoinicijativno predstavio svoj „plan B“ za Makedoniju.

Ministar spoljnih poslova optužio je kolegu zaduženog za odbranu da se meša u njegov resor. Kamenos se, s druge strane, branio time da svaki ministar u vladi ima pravo da iznese svoj predlog, budući da je bio uveren da će Prespanski sporazum propasti jer u Sobranju neće biti usvojen.

– Nakon žučne rasprave, Kamenos je Kocijasa nazvao Soroševim čovekom. Vikao je da mu je američki milijarder dao 45 miliona evra za sporazum s Makedonijom – navode grčki mediji.

Kako dodaju, u pitanju je tajni fond iz kog su finansirani novinari, političari, biznismeni i grčko ministarstvo spoljnih poslova da proguraju Prespasnki sporazum.

– Kocijas je prilikom svađe sa Kamenosom zatražio od premijera Grčke Aleksisa Ciprasa da ga zaštiti, međutim, ovaj je to odbio. Cipras je sedeo i posmatrao, nije hteo da se meša. Zbog toga je Kocijas, van sebe od besa, podneo ostavku, a premijer ju je bez reči prihvatio – otkriva štampa u Grčkoj.

Dodatno je otkriveno i da su iz tajnih Soroševih fondova sa milion evra finansirani mediji u Makedoniji i Albaniji, kao i Pravoslavna crkva u Grčkoj, a cilj je bio da se smekša njihov stav o Prespanskom sporazumu.

S obzirom na sve to, javnost u Makedoniji sumnja da su Soroševim parama finansirani i njihovi političari, uključujući premijera Zorana Zaeva i ministra spoljnih poslova Nikolu Dimitrova, koji je sa Kocijasom i potpisao Prespanski sporazum.

Pare nudili i Gligorovu

Mediji u Skoplju podsećaju da to ne bi bio prvi put da su Grci nudili pare Makedoncima.

– Pokojni predsednik Kiro Gligorov u svojim memoarima, objavljenim 2001, otkrio je da su Grci nudili kofer sa pet miliona dolara i artefaktima neprocenjive vrednosti. U aferi su učestvovali nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Makedonije Ljubomir Frčkoski i grčki general Nikolaus Grilakis. Grk je Frčkoskom, koji je napisao makedonski ustav, usvojen po otcepljenju od SFRJ 1991, nudio pare da izmeni taj najviši državni pravni dokument i promeni ime zemlje.

Gligorov je naveo da je bio pod pritiskom i da mu je Frčkoski predlagao da se nađe s predstavnicima grčke tajne službe kako bi prihvatio grčku soluciju imena – istakli su makedonski mediji.

Gruevskom potvrđene dve godine robije

Bivšem makedonskom premijeru i lideru VMRO-DPMNE Nikoli Gruevskom u petak je potvrđena kazna od dve godine zatvora zbog kupovine blindiranog vozila marke „mercedes“. Sada sudija za izvršenje krivičnih sankcija u periodu od osam do 13 dana treba da donese odluku o datumu kad će Gruevski da se javi na izdržavanje kazne.
Gruevski je, inače, osuđen zbog nelegalne nabavke „mercedesa S 600 gard“ 2012, koji je koštao 600.000 evra.

(Mediji)

KOMENTARI19 komentara

 1. DonDon says:

  Bilo je jasno jos kad se raspala SFRJ.

  • MILOVAN TRBOJEVIC says:

   jaro citaj malo vise da znas sta pricas jugoslavija nije ni postojala od 1974 godine srusena je u VATIKANU dve su zemlje ucestovale i tito pozvan na sjelo sastanak sve su jugosovenske republike usle u NATO sem vojvodine i srpske republike

 2. Kulak says:

  Podrška je stigla i iz Beograda od kandićke i biserko.

  • Željko says:

   Odlučujući 80-ti glas za promjenu Ustava Makedonije je glas Srpkinje iz Makedonije Vladanke Avirović članice VMRO-DPMNE!!

   • Makedonac says:

    Nije ona nikakva Srpkinja,nego joj je suprug Srbin.

 3. Vojna i ojdesve says:

  Shta see zapeli breee. Biche rata. Baljan u ognju oruzhja. Krv do 50cm na zemlju. 90% baljanaca umreche... Idite bre zlo satansko...

 4. ooga booga says:

  Rusofili na aparatima. Ostalo im još da prijete, ali utihnuće se svi

  • Velika Metla says:

   ooga booga,reci nam samo usRašo hoće li "utihnuti" isto kao i onih 10 "tisuća" usRaša pod Staljingradom? Zaboravio si usRašo da se istorija ponavlja,a? Ne brini,potsetićemo vas sa sve Rusijom opet! Navikli ste vi da vas svakih 50 godina Rusija vraća u vinklu,tako da bez batina nikako ne možete,to vam je prešlo u naviku i to neizlečivu! I ne zaboravi usRašo da Rusija NIKADA ne započinje ratove,Rusija ih završava!

  • Dolazi dan D-e says:

   Leci se RETARDU isfrustrirani!

   • ooga booga says:

    HAHAHAHAH uhh, je l' odmah ili sad? 😂

    • Dolazi dan D-e says:

     Znam da ti nije do smeha,nego se tako bolestan i bedan tesis.Ne dizi gace,jer nemas potrebe,uskro ces da se nudis i Rusima,to ti je u karakteru.Sad se smej i dalje,jer si sa ovim napisano velikim(HAHAHA)dokazao da si histerican bolesnik.Kao sto sam vec napisao,leci se!

    • Velika Metla says:

     ooga booga,nešto si "utihnuo" usRašo! Potsetih te na onih 10 "tisuća" "tisućljetnih heroja"pod Staljingradom,a? Hehehe....!

 5. Portopranco says:

  Ameri su prljavi.Podmažu,potplate,ucene i naprave posao.Rusi ne podmažu i ne ucene,pa ne naprave ništa.Takav je svet u kome trenutno živimo.

 6. Vojna i ojdesve says:

  Bash te briga. T.e. poshalju KGB, u jedan smer dva metra kod drakule...

 7. Dane Radakovic says:

  beograd nije zastitijo makedonce i referendum da je uspijo i pobedijo NATO

 8. petrovgrad says:

  To Amere nista ne košta, malo papira u vidu lažnjaka i to je sve. Za lažnjake naša braća iz ćoška ima da se potepaju ko će viša da strpa u džep. Koje posledice mogu da nastupe to je drugo pitanje. Može da bude neka nova Sirija.

  • Velika Metla says:

   Petrovgrad,nisu oni intelektno sposobni da predvide kakve će to posledice da ima!

  • Pera says:

   Izvinite, sto novinar pise da je soros amerikanac, mora da pise, ali mi znamo da je on jevrejin, tacnije cionista, desna ruka rotsilda, blagajnik nasih demonkrata itd.

 9. Kulak says:

  Idu u NATO. Zagnojit će rusku zemlju pod Volgogradom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *