САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко је режирао руковање Путина и Тачија! ОВО ЈЕ БИО ЦИЉ

SADA JE SVE JASNO: Evo ko je režirao rukovanje Putina i Tačija! OVO JE BIO CILJ

14 novembra 2018

Hašim Tači je na obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu doveden kako bi se posumnjalo u to da Rusija čvrsto stoji iza Srbije, tvrdi za Sputnjik nekadašnji ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović.

Francuskoj nije prvi put da radi tako nešto, podseća Jovanović. Naš sagovornik je sam bio svedok kada je nekadašnji Francuski predsednik Fransoa Miteran nagovorio tadašnjeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića da dođe u Hag na pregovore o bivšoj Jugoslaviji na početku građanskog rata.Miteran, koji je važio za prijatelja Srbije i uvažavao doprinose Srba u dva svetska rata, ponudio je tada Miloševiću da se, kako Jovanović kaže, zavađena braća nađu za zajedničkim stolom, na neutralnom terenu i da se sporazumeju ako mogu, a ako ne mogu, da se vrate kućama kao da ništa nije bilo.

Međutim, mesec i po dana kasnije SFRJ Jugoslavija je nestala kao država i secesionističkim republikama je priznata nezavisnost.

„Od tada je Francuska integralni deo geopolitike i geostrategije Zapada u odnosu na balkanski prostor, gde je srpski faktor u celini, ne samo Srbija, izdvojen kao posebno osetljiva tačka na koju treba da se okome. I to okomljavanje na Srbiju traje i dan-danas, mada u nešto lakšim formama“, objašnjava Jovanović.

Prema strategiji Zapada, Srbiju i dalje treba držati pod lupom i pod pritiscima, kako bi je naterali da priznaju nezavisnost Kosova i Metohije.

Dovođenje Tačija u Pariz služi da se inscenira situacija u kojoj bi se pokazalo da Rusija ima i alternativnu politiku u odnosu na Srbiju.

„U ovom slučaju, Putin je bio nevina žrtva celog tog procesa, jer su stavili nekog nepoznatog iza njega, koji mu je u jednom trenutku pružio ruku. Svi pružaju jedni drugima ruke u pauzi i kada je video, on (Putin) se okrenuo, ali je stisnuo tu ruku, kao i svaku drugu. Na kraju, učtivost nalaže da, kada se nađete na nekom zajedničkom skupu, ne smatrate jedni druge neprijateljima. Prema tome, minimum je da se rukujete i ako hoćete da razgovarate, a ako nećete da se udaljite“, kaže Jovanović.

Čak je i razgovor sa Tačijem, prema Jovanovićevim rečima, deo učtivosti. To na Rusiju i na rusku politiku ne može da utiče ni u kom pogledu, uveren je Jovanović.

(Sputnjik)

KOMENTARI22 komentara

 1. Vrana says:

  Ma daj jajare komunističke ceo život uzimate pare od engleza soroš da lovu vučiću da napravi stranku i sad kad vas putin zajebe nije putin znao ko je tači. Tači mu je dao lovu da se sretnu sve je to dogovoreno i sliko se za srpske kamere jer se o tome u rusiji nepriča. U svakom slučaju treba računati i na to da će nam rusija zabosti nož u leđa.

  • Cika Stevica says:

   Sto se ne potpisete kad ste toliko pametni. Lupetanje da je Siptarski terrorista platio najmocnijeg coveka na svetu koji je uz sve to veoma bogat, su imbecilne tvrdnje i nagadjanja tako da Vam “ prosipanje pameti nesto bas i ne ide od ruke”

 2. Jovo Veselinovic says:

  zabice tebi deca titina u beogradu noz u leda a nece rusija majmune -says;

 3. Deda Micko says:

  Pazi sad ovo, bio je profesionalni spijun, sreo se vise puta sa Vuckom, a ne razalikuje Vucka od Tacija!!! Koju drogu uzima Putin, to se upitajte pre nego sto uvek okrivljujete druge. Jos nesto, a bolno za rusofile, sve sto Siptari rade Srbima to je pre svega uz odobrenje Rusije, drugacije ne bi ni moglo jer bi Rusi sa malim odredom specijalaca razbucali laznu drzavu Kosova. Ali,ne biva, a i ne treba. U Srbiji ima toliko fetisista i zaglupljenih Srba da nema ni potrebe za bilo kakvom intervencijom.

  • Željko says:

   @Deda Micko Vi Srbi ne shvatate da ste za Ruse "korisni idi.ti" i to je to, nešto kao što smo i mi za Nijemce ali mi imamo mogućnost da radimo u Njemačkoj a vi nemate ništa od Rusa, samo metu na sebe opet stavljate zbog njih!

   • Velika Metla says:

    Željko,pa gde si ti nama švapski klozetaru? Dostigao si "tisućljetni san"da čistiš klozete švabama,i sa time se pčonosiš,a? Hahahahahahahahaha.................,samo ti čisti jadniče,ali se drži podalje od nas Srba! Vrhunac tvojeg mizernog nazovi života je bio čišćenje klonja švabama! Bravo! Kakvi ste nešto bonje i niste mogli dobiti! Pravi komunalci! I to se još ponosiš s time! Hahahahaha..........,bedo!

   • SLAVKO-KNIN says:

    Majkane tvoja teza da su Rusi na strani Srba a Ljemci na strani Hrvata je potpuno obrnuta.Istorijski Rusi su vise dobrog donjeli Hrvatima neg Srbima.Aj necu ici predaleko u Istoriju krenimo od nesporni cinjenica.Ko je idejni tvorac razbijanja Srpskog nacijonalnog korpusa i Srpski etnicki teritorija u Jugoslaviji???SSSR i Kominterna.Ko je postavijo Krajacica ki naku vrstu korektora i kontrolora Tita?????SSSR eli tako???? Znamo ulogu Krajacica i sta kaza Srpskoj delegaciji u Jasenovcu MALO SMO VAS ODJE POBILI eli tako?????SSSR je koristijo sve anti Srpske pokrete da bi se srusila Jugoslavija koristili su i Slivenacke i ustaske i Siftarske.Ko je ubijo Kralja Alejsandra u Marselju????Ruska ceda VMRO i ustaski pokret.Ko je odbijo 1944 iz Beograda produziti put Zagreba????Crljena armija.Ko je pod Staljingradom spasava ustase a onda ih preoblacijo u partizanske uniforme i sla ih ki oslobodijoce u Srbiju????SSSR eli tako???Ko je donjo ustav iz 1974 i ko je kljucnu ulogu ima u donosenju tog ustava????Jopet onaj isti Krajacic uz Stanu Dolanca dakle Ruska struja je donjela taj ustav.Tita se nista nije pitalo jer je Tito unutar Partije izgubijo moc prilicno nakon sta je okreno ledja Staljinu.Hrvatski Slovenacki i Srpski pro Sovjetski kadrovi su nakon 1948 preuzeli Jugoslovenske uzde u svoje ruke.Ko je srusijo SFRJ????Jopet SSSR preko svoji pijuna Tudjmana i Milosevica Boljkovca Stanisica Mire Markovic Kadijevica Adzica Manolica Karadzica Bobana Mladica sve su ovo Ruski igraci bili.Koji su imali za cilj sprovesti odluke Drezdenskog kongresa koliko god je to moguce vise.Te odluke su Tudjman i Milosevic sproveli ali djelimicno.Eliminisali su Srpski faktor iz Hrvatske i Srpski faktor sa Kosova u potpunosti.Ono dje ovi Ruski agenti njesu uspjeli zavrsiti svoj posa.To je Bosna odnosno fizicko uklanjanje muslimana iz Bosne i podjela Bosne.Tu su ih Amerikanci zaskocili i trajno sprjecili taj plan o podjeli Bosne i uklanjanju muslimana.Ne zaboravi jos nesta muslimani su jedini narod u bivsoj SFRJ koji je tu drzavu smatra svojom i volijo je onoliko koliko i Srbi.Zato su muslimani bili prjetnja tim Kominternovsko Sovjetsko Tudjmanovsko Milisevicevim planovima.I zafaljujuci muslimanima i Americi trajno je razbijem taj Ruski naum o podjeli Bosne.I nikad Hrvati u Bosni i Srbi nece se odvojiti teritorijalno iz Bosne jer im Amerika nikad to nece dati.San o podjeli Bosne ja za navjek umro americkom NATO intervenicijom na Kosovu i to svi u Srbiji i Hrvatskoj znadu.

  • zivko says:

   U pravu si!

  • Cika Stevica says:

   Deda protrljaj noge i ruke komovicom dobro se zamotaj i probaj da zaspes- utrnuo si kompletno. Pa nece valjda jedna sila kao Rusija a osim toga PRAVNA DRZAVA koja se pridrzava internacionalnih zakona juriti Siptare po Srbiji koju podrzavaju U NJENOM CELOVITOM TERITORIJALNOM PROSTORU KOJI UKLJUCUJE KOSOVO I METOHIJU... Ako si sacuvao igracke iz detinjstva vreme je da ih ponovo koristis ne bulaznis gluposti samo da bi nesto pricao....

  • Gojko says:

   @Deda Micko says:2018/11/13 11:59 PM Ne lupetaj "deda Micko". Niti to siptari rade uz pomoc Rusije i Putina. Treba li Putin da napadne bazu Bondstil i NATO? Ti si sigurno neki siptarcina!

 4. Beli Orao says:

  Vrana ne budali !!! Jovanović ima pravo , ovo pokazuje samo podlost francuske kao i zapada tj. NATO -a , ovi današnji političari tj predsjednici si ništavila (Iznimka putin i kineski presjednik) i protuve kao i tači koji nije niko i ništa i ova priznata država od zapada, isto tako! Stoga su samo htjeli da naprave Putina budalom a Srbiji da odvale još jednu šamarčinu ! To pokazuje koliko ko su išta su a sad je na Vučiću da pokaže koliko je ponosan i koliko cijeni sam sebe pa i Srbski narod tj. Srbiju. Nebi me iznenadilo da ....... neći vam reći ... vidjećete šta sam mislio do kraja mjeseca 11-og. Neko jednom reče “ on vam obeća NIŠTA gurne u ruke i kaže držite čvrsto i ne ispuštajte” !!!

  • Marko says:

   Ni av AV ni Jovanovic nikad nebi videli vlasti da nisu saradnici Udbe i to jos one titove bande koja je satrala srpski narod..

 5. Deda Micko says:

  Ako ti u politici uvek neko smesti ili namesti, a ti nikada ne umes da uzvratis, onda si prolupao, onda si nemocan i sluzis za podsneh. Putko je najbolji primer coveka koji ima oruzje, ali nema MOC. Komican lik koji se lazno predstavlja.

 6. Vesko says:

  Otkazati gostoprimstvo Francuskom predsedniku. Moglo bi se pretvoriti u veliki debakl.

 7. Deda Micko says:

  Apsolutno, francuski majmuni neka ostanu u francuskom ZO vrtu. Nema potrebe da dolazi u Srbiju.

 8. KNEZ says:

  Francuzi su ispali poslovično-pederi,draže im je da nas ponižavaju nego da čine "čampras-divan" njihovom nedonoščetu-Kosovo-republjici!Gde to ima da se "egalizuju" ondašnji neprijatelji a sada pripadnici novosklepane a tada nepostojeće "nacije"-sa saborcima koji su zdušno plaćali pogrešni kalibar municije,uz pertle,imalin i poneku medalju za taj Veliki rat,pa obaška se baškari "ničim izazvana" mega skulptura Žan D Ark(veća od Kule Nebojša)sa mega tekstom o (zamišljenoj)uzajamnoj ljubavi.Veću vajdu smo videli od Tuluz Lotreka,bar je slikao kurve iz Pigala,da nam približi karakter "kombatimana" !!

 9. rajko says:

  Bura u čaši vode, narode! Opet vas je muratov prevarantski tim prešao i odveo na pogrešan trag. Rukovao se... nije se rukovao... stajao ovde ili onde... Jaka stvar! Sve je jasno kao dan: murat je završio svoju karijeru i to jako teško podnosi. Kosmet ostaje srpski. Rusija ne da Krim. EU se raspada. U SAD još nije jasno šta će se do kraja desiti. To je okvir, a sve ove budalaštine oko protokola su toliko prazne i trivijalne da nisu vredne ni pomena. Ne znam za šta su služile francuzima niti me zanima, ali ovoj bagri na vlasti u Srbiji služe samo da murata održe još koji dan ili sat na vlasti. Inače ih ne bi ni pomenuli. Mi sad svi treba da se svrstamo uz murata, a protiv francuza. Kao stado ovaca. Ne dajte se ljudi varati!

 10. Monster haubica says:

  Svi su u Pariz došli obilježiti dan završetka Prvog svjetskog rata, samo su oni koji su se do svoje „prestolnice“ dovukli za repovima konja stvarnih pobjednika dan prije proslavili „pobedu“. mislim... on je (vučić) trebao sjediti posebno, sam izdignut iznad svih...naime srbi su započeli prvi svjetski rat i prouzročili šesnaest milijuna mrtvih , pa i zasluzuju magarecu klupu...

 11. Miroslav says:

  Siptari svoju nezavisnost debelo placaju,svima placaju. Kosovo je glavni disributivni centar droge iz Avganistana, Ameri nisu mogli naci bolje radnike. Taj narko novac koji im ostane oni daju za svoju stvar.Organizatori u Francuskoj nisu imuni na kes, pitanje je samo, a prica se, da je i nasa vlast usla u dil oko nezavisnosti, navodno, taj kes je u gradjevini...

 12. Barakuda says:

  Ovaj Jovanović je bio gost na francuskoj televiziji zajedno sa prestavnicima iz Hrvatske u momentu kada je izbio sukob oko Dubrovnika ! Da bi ispao pametan, pokušao je pričati na francuskom, gdje nije znao progovoriti ni riječi, a potrošio svoje vrijeme da se izjasni, gdje su hrvati imali prevodioca i totalno javnosti francuske ponizili Srbe zahvaljujući ovom pametnom bivšem diplomati ! Uhvatili se svi Miterana, a svi su zaboravili da se on jedini protivio stranoj intervenciji i bombardovanju srpskih položaja ! Zaboravili su i to da je na jednoj od konferencija vezano za rat u BiH, na nediplomatski način odgovorio Aliji Izetbegoviću i rekao mu da zna da su muslimanski snajperisti ubili 12 francuskih plavih šljemova, koji su im donosili humanitarnu pomoć ! Otvoreno je rekao da voli Srbe, citiram ga: da volim SRBE, kako je moguće zaboraviti njihovu hrabrost jednom izraelskom novinaru na nacionalnoj TV !

 13. rodja says:

  "Otkazati gostoprimstvo Francuskom predsedniku. Moglo bi se pretvoriti u veliki debakl." Kakav debakl? To što ne bi trebalo Makroa dočekati? Ima dosta poltrona koji će izaći sa zastavicama, i ljubiti mu ruke, ne, potpetice! Veći gradovi su puni NVO!!!! Sve NVO treba oporezovati, a ne finansirati, kao što su Orban i Putin uradili. Samo da Srbija ima predsednike sa .... dovoljno hrabrosti.

 14. Dejan Vranje Srbija says:

  Ziveo Putin Zivela Rusija Zivela Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *