САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево која велика сила ће решавати ПРОБЛЕМ КОСОВА!

SADA JE SVE JASNO: Evo koja velika sila će rešavati PROBLEM KOSOVA!

26 marta 2019

Direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u UK i Irskoj Feliks Dane rekao jeda Nemačka jeste ključni igrač koji generiše politiku oko kosovskog problema.

„Mislim da je Nemačka svakako ključni igrač kada se radi o politici EU, jednostavno zato što je u ‘teškoj kategoriji’ EU članica“, izjavio je Dane za Tanjug nakon Foruma „Bregzit – Izazovi za Evropsku uniju i zapadni Balkan“, na kojem je učestovao kao govornik.Na pitanje koji je definitivni stav Nemačke, odnosno da li je rešenje samo priznanje ili postoji kompromis na koji bi Nemačka pristala, on je rekao da smatra da je njegova zemlja uvek okrenuta ka konsenzusu.

„Nemačka pokušava da provede problem kroz multilateralne institucije, što znači da će uvek pokušati da nađe rešenje koje inkorporira više od njene pozicije“.

Dane je dodao da, ako Nemačka ne može da nađe takav zajednički osnov, ona ne može biti ključni igrač koji će stvar gurati napred ili vući unazad, već je to onda pitanje stava čitave Evropske unije.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    NEMAČKA PRIČA JE NA KOOSOVU ZAVRŠENA, ONI KOJI SU GURALI TO SU IZGURANI I SAD ĆE SE MENJATI POLITIKA TE ZEMLJE PRAMA NAMA NAROČITO U SVETLU NJIHOVIH PROBLEMA SA AMERIKANCIMA I ENGLEZIMA, OŠURILI SU IH ZA ŽESTOKE PARE PA SU NEMCI MALO LJUTI, MISLIM OLIGARHIJA, U STVARI MNOGO SU LJUTI:)

  2. Zoran says:

    Nemacka ne odlucuje nista, samo Rusija i Amerika. NIKO DRUGI. Ni Srbija, osim ako ne prizna Kosovo.

  3. rajko says:

    Nemački politički uticaj je na silaznoj putanji i ne zna se gde će biti najniža tačka tog pada. Sasvim je moguće da će se u nekom trenutku malo trgnuti, tek toliko da nam napakosti, ali generalno, oni nisu naša prevelika briga. Mnogo gore stvari stoje sa amerikom i vatikanom koji imaju velikih interesa na KiM, a i da nemaju, vole da pakoste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *