САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево која велика сила спрема „ОЛУЈУ“ на Косову

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево која велика сила спрема „ОЛУЈУ“ на Косову

3 августа 2018

Британци својом одлуком да питање Косова скину са дневног реда Савета безбедности УН спремају нову „Олују“ у јужној српској покрајини!

Оваква одлука, тврде упућени, представља незабележен дипломатски преседан у последњих десет година, који указује на то да се Србима на Косову спрема велико зло. Према њиховим речима, Албанци могу да искористе новонастали „вакуум“ чак и за напад на Србе на северу покрајине, јер то неће бити тема на седницама Савета безбедности УН?! Да се нешто заиста кува, признају и комаданти КФОР, који тврде да је свих 4.000 војника спремно да спречи евентуалне нереде.Помоћ Русије и Кине

Одлично обавештени дипломатски извори кажу да се иза британске одлуке крије опасан план екстремиста.

– Не би изненадило уколико би косовски Албанци покушали да искористе ову ситуацију за некакав упад на север Косова. Рачунају на то да би чак и такав, несумњиво опасан, догађај дошао на дневни ред Савета безбедности са великим закашњењем, па би Србији био смањен простор за реакцију. Тако би Албанци заокружили лажну државу – објашњава извор.

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је ово велики преседан, за који нема оправданих разлога.

– Нико не може да избаци тему Косова! Ако не жели Велика Британија, ставиће је на дневни ред земље које нису признале Косово. Пазите, први пут после 10 година десило се да једна земља самостално одлучује да не стави тему Косова на дневни ред Савета безбедности. Није јасно зашто Британија инсистира на томе, нарочито пошто истиче да жели добре односе са Србијом. Овај потез је против наших интереса! Лондон је стао на страну Приштине и крши све договоре у Савету безбедности – наглашава Дачић, додајући да ништа није готово.

– Британија тражи да се о Косову говори на затвореним седницама, без присуства Приштине и Београда, као и да се то смањи на два пута годишње јер сматра да је ситуација добра. Са друге стране Кина и Русија заступају став да та тема мора да буде на седницама Савета безбедности – подвлачи Дачић.

(Република)

KOMENTARI15 коментара

 1. milorad says:

  hehe, sem ako neko medju šiptarima ne poludi i pokuša samostalno da pravi rat , ostalim klanovima je jasno da oni NE SMEJU ništa oružano da pokušaju.Kao prvo KFOR bi odmah pucao po njima , ne zbog naših srba tamo, nego da sačuvaju svoje guzice, jer znaju sa kakvim divljacima oni tamo imaju posla, i da ni sami nisu uopšte bezbedni od polu-lude šiptarije.Da su šiptari MOGLI odavno bi oni već upetrebili nasilje a sad im naročito nije pametno da to rade,mada,budale su to ko zna? Realno nama odgovara pokušaj napada sa njihove strane, em će ih satre naša žandarmerija i vojska em će to da promeša karte politički u vezi kosova i malo šire.Ovo NIJE 1999. i rambuje.To vreme je ODAVNO PROŠLO.Čudi me da su englezi povukli takav provokativan potez , sem ako još nisu ljuti Što im je šiptar ilegalni useljenik i prodavac pljeskavica na crno ispred bakingemske palate išamaro prestlonaslednika, onomad:)Sumnjam da će se bilo šta desiti, a čak i ako neke manje grupe provokatora pokušaju nešto to će biti ugušeno u samom startu. Rata na kosovu neć biti još najmanje godinu dana ali u roku od dve god maximalno to će se desiti, i mi ćemo konačno osloborditi našu domovinu od tog nakota sa prokletija.

  • ralence says:

   Енглези су ту да први муте воду и провоцирају за рачун онога ко највише плаћа и има користи од свега тога. Ширење НАТО пакта према Црном Мору спречава сада Србија јер контролише општине на југу Србије. Македонска независност зависи од тих општина које су сад под Србском контролом. Повезивање Бугарске,Косова и Албаније са луком Драч омогућиће непрекидно снабдевање НАТО база у западном и источном Балкану.

 2. goran says:

  Gde nsu braca Rusi da nam pomognu, koji beleferi majko moja.

  • Pera Sydney says:

   Gorane: vec poduze pratim tvoje komentare , I da ti kazem da si ti jedno obicno smece ( sin ili unuk ) nekog komunjarea veliki protivnik rusa a verovatno ri je tetka ( Angela Merker ) fascinirani politicar a ujaci ( Haradinaj I Hasim Taci ) boric za slobodu,pokri se po usima I ne raspiruj mrznju medju vec duboko zavadjenom narodu na Kosovu,lebati malo oladi.

  • pravda says:

   Gosp.gorane,nemoj da brines za Ruse.nije to vreme Borisa jelcina.Rusija zna sta treba,i ako zatreba znam da ce biti tu. Zvela rusija i bratski ruski narod.

 3. Beli Orao says:

  Није јасно што англосаксонској стављају Ким ван теме у савјету безбједности , то би барем требало бити сваком јасно !!! Ућити Србе и извози рудна богатства и даље ,Блеар и компанија морају и даље да милијарде извлаче за себе ,УСА и ГБ !!! Има ли неко ко још не разумије???

  • goran says:

   Ama objasni ti meni gde su "braca Rusi". Pod astalom, kao sto sam predvideo pre pet godina kad ste me svi pljuvali.

   • mačva02 says:

    Barem nas ne napadaju kao tvoji Amerikanci!

   • Miraš says:

    Rusi su у Русији, а и na SB UN. Исправно питанје је "ГДЕ СУ СРБИ"? Србија није себи обезбедила ни једним медјудржавним споразумом војну руску помоћ. Вучко a time i Srbija ne daje ni specijalni status za centar u Nišu, a potpisao je tri sporazuma sa NATO alijansom po kojima je Srbija dobila obaveza kao да је članica NATO-a. Савремени свет не функционише тако да Руси долете издалека као наивни лептирови на тек понеку упалјену српску свећу.

    • Miraš says:

     Kritičari Rusije i dan danas naprimer pomenuћe неравномеран третман бaлканских народа: Sanstefanski sporazum iz marta 1878 godine kojim je Rusija podržala maksimalne bugarske pretenzije. Taj sporazum nikad nije zaživeo jer se knez Milan odmah okrenuo ka Beču i Berlinu za pomoć. Na Berlinskom kongresu iste godine Srbija jeste dobila neka teritorijalna proširenja, ali na mig tog istog Austrougarska je umarširala u BIH. Uglavnom Bugarskoj su tim sporazumom njime trebali biti dodeljeni Видин, затим okolina Niša те и Pirot i Vranje, cela Makedonija čak i severoistok današnje Grčke te bi Bugarska izašla i na Egejsko more.... Али данас кад упоредимо Македонију definitivno немамо од 1944-1945 što je potvrdjeno i kasnije njenim osamostaljenjem od SFR Jugoslavije. Zatim ode i KIM, Niš i okolinu ako ovako se nastavi i njih ćemo za neko vreme izgubiti, i sve to nam se dešava zahvaljujući prvenstveno politici Zapadnih sila. To su potomci onih istih koji su nas navodno podržali te iste 1878 godine na Berlinskom kongresu, samo su nas tada uvukli u njihovu zapadnu orbitu, vremenom još više su se ogazdili na Balkanu i dan danas nam razna čuda stvaraju. Pretpostavljam da vremenom lakše bi nekako ispravili tu grešku Rusije u pogledu sanstefanske Bugarske, nego što bi ispravili i popravili svo ovo zlo i štetu koju nam je pravio i pravi Zapad.

    • Miraš says:

     Pretpostavimo da knez Milan povodom sanstefanskog sporazuma nije brzopleto odjurio u Beč i Berlin nego da je malo više insistirao kod Rusije. Da li bi sanstefanski sporazum ostao baš takav? Zatim ako bi zaživeo tako da Makedonija bi neko vreme bila u sastavu Velike Bugarske pretpostavljam da posle takvog iskustva Makedonci bi bili trezniji. Ovako poželjno je a i dozvoljeno im je da luduju te nas izjednačavaju sa bugarskom opasnošću. Od makedonskog pitanja za nas bi bilo puno važnije da daleko manje bi bilo moguće da Austrougarska izvrši vojnu okupaciju BIH i tri decenije kasnije aneksiju BIH! ... Prvi svetski rat bi se desio jer reč je o nemačkim pretenzijama ka Bliskom istoku i severu Afrike, ali suočili bi se sa nacionalno integrisanim Srbima, a ne da Austrogarska mobiliše sve Slovene zapadno od Drine pa da na Drini puca Srbin na Srbina; imali bi na raspolaganju manju silu Janeze i Hrvate. Sam tok rata kako bi izgledao? Možda ne bi morala srpska vojska da se povlači čak preko Albanije, a time bi i civilnih žrtava bilo manje. Nisam ni veliki pristalica nacionalne države, ali baš ovolika rascepkanost srpskog korpusa na Balkanu je preterana i nije normalna, a za nas se pokazala kao veoma štetna.

   • Miraš says:

    Горане, сад сe baš potvrdjuje ovo, i samo to potvrdjuješ: "... Koliko god oni(Јужни Словени, а тиме и Срби) spletkarili, koliko god nas mrzeli i klevetali u Evropi pokušavajući da joj se dopadnu i uveravajući je da su zaljubljeni u nju, ipak će oni uvek instinktivno osećati (naravno u trenutku nevolje, a ne ranije) da je Evropa prirodni neprijatelj njihovom jedinstvu, da je to bila i da će to uvek ostati, a to što oni postoje na ovome svetu to je naravno zato što postoji Rusija..." ... Фјодор Достојевски, 1877 године. "Једно сасвим засебно словце о Словенима".

 4. Хајдук says:

  Ја нисам приметио да је наша власт званично звала Русе у помоћ (као Асад нпр.). Вучићевци поносно корачају ка ЕУ а кад загусти Руси да помажу. Сад као преговарају око поделе уместо да прогласе Косово за привремено окупирану територију. Све смо урадили да Русе дистанцирамо из било које приче о Косову, ниједан потез нисмо повукли да то променимо и сад су Руси криви што не реагују.

  • Velika Metla says:

   Хајдуче,ајде се пробуди,удахни дубок и отвори очи! Ето видиш,како је одмах лакше! ;;;))) Аман човече која НАША власт???? Ово је власт постављена од стране окупатора Србије,а не србска власт! И како сада очекујеш да ова валст сме и дисати без дозволе окупатора? Па нису они постављени ту да би позвали некога,па и Русију,у помоћ! Оног трена када србска власт буде на власти у Србији,и буде позвала Русију да војно интервенише,истог трена има да настане таква бежанија с Балкана да ће се просто утркивати ко ће пре да побегне,јер тај олош који се угнездио овде,у Србији,пре свега,зна да у народу нема упориште ни чак 10%! Онај ко нема упориште у народу зна да му је моменат нестајања загарантован!

 5. Dane Radakovic says:

  srbi sute u srbiji nece da brane dedovinu GORANE srbi oce da neko za njih ratuje i nociva u rovu a oni da gledaju pink i mitrovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u