САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево која велика сила спрема „ОЛУЈУ“ на Косову

SADA JE SVE JASNO! Evo koja velika sila sprema „OLUJU“ na Kosovu

3 avgusta 2018

Britanci svojom odlukom da pitanje Kosova skinu sa dnevnog reda Saveta bezbednosti UN spremaju novu „Oluju“ u južnoj srpskoj pokrajini!

Ovakva odluka, tvrde upućeni, predstavlja nezabeležen diplomatski presedan u poslednjih deset godina, koji ukazuje na to da se Srbima na Kosovu sprema veliko zlo. Prema njihovim rečima, Albanci mogu da iskoriste novonastali „vakuum“ čak i za napad na Srbe na severu pokrajine, jer to neće biti tema na sednicama Saveta bezbednosti UN?! Da se nešto zaista kuva, priznaju i komadanti KFOR, koji tvrde da je svih 4.000 vojnika spremno da spreči eventualne nerede.Pomoć Rusije i Kine

Odlično obavešteni diplomatski izvori kažu da se iza britanske odluke krije opasan plan ekstremista.

– Ne bi iznenadilo ukoliko bi kosovski Albanci pokušali da iskoriste ovu situaciju za nekakav upad na sever Kosova. Računaju na to da bi čak i takav, nesumnjivo opasan, događaj došao na dnevni red Saveta bezbednosti sa velikim zakašnjenjem, pa bi Srbiji bio smanjen prostor za reakciju. Tako bi Albanci zaokružili lažnu državu – objašnjava izvor.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je ovo veliki presedan, za koji nema opravdanih razloga.

– Niko ne može da izbaci temu Kosova! Ako ne želi Velika Britanija, staviće je na dnevni red zemlje koje nisu priznale Kosovo. Pazite, prvi put posle 10 godina desilo se da jedna zemlja samostalno odlučuje da ne stavi temu Kosova na dnevni red Saveta bezbednosti. Nije jasno zašto Britanija insistira na tome, naročito pošto ističe da želi dobre odnose sa Srbijom. Ovaj potez je protiv naših interesa! London je stao na stranu Prištine i krši sve dogovore u Savetu bezbednosti – naglašava Dačić, dodajući da ništa nije gotovo.

– Britanija traži da se o Kosovu govori na zatvorenim sednicama, bez prisustva Prištine i Beograda, kao i da se to smanji na dva puta godišnje jer smatra da je situacija dobra. Sa druge strane Kina i Rusija zastupaju stav da ta tema mora da bude na sednicama Saveta bezbednosti – podvlači Dačić.

(Republika)

KOMENTARI15 komentara

 1. milorad says:

  hehe, sem ako neko medju šiptarima ne poludi i pokuša samostalno da pravi rat , ostalim klanovima je jasno da oni NE SMEJU ništa oružano da pokušaju.Kao prvo KFOR bi odmah pucao po njima , ne zbog naših srba tamo, nego da sačuvaju svoje guzice, jer znaju sa kakvim divljacima oni tamo imaju posla, i da ni sami nisu uopšte bezbedni od polu-lude šiptarije.Da su šiptari MOGLI odavno bi oni već upetrebili nasilje a sad im naročito nije pametno da to rade,mada,budale su to ko zna? Realno nama odgovara pokušaj napada sa njihove strane, em će ih satre naša žandarmerija i vojska em će to da promeša karte politički u vezi kosova i malo šire.Ovo NIJE 1999. i rambuje.To vreme je ODAVNO PROŠLO.Čudi me da su englezi povukli takav provokativan potez , sem ako još nisu ljuti Što im je šiptar ilegalni useljenik i prodavac pljeskavica na crno ispred bakingemske palate išamaro prestlonaslednika, onomad:)Sumnjam da će se bilo šta desiti, a čak i ako neke manje grupe provokatora pokušaju nešto to će biti ugušeno u samom startu. Rata na kosovu neć biti još najmanje godinu dana ali u roku od dve god maximalno to će se desiti, i mi ćemo konačno osloborditi našu domovinu od tog nakota sa prokletija.

  • ralence says:

   Englezi su tu da prvi mute vodu i provociraju za račun onoga ko najviše plaća i ima koristi od svega toga. Širenje NATO pakta prema Crnom Moru sprečava sada Srbija jer kontroliše opštine na jugu Srbije. Makedonska nezavisnost zavisi od tih opština koje su sad pod Srbskom kontrolom. Povezivanje Bugarske,Kosova i Albanije sa lukom Drač omogućiće neprekidno snabdevanje NATO baza u zapadnom i istočnom Balkanu.

 2. goran says:

  Gde nsu braca Rusi da nam pomognu, koji beleferi majko moja.

  • Pera Sydney says:

   Gorane: vec poduze pratim tvoje komentare , I da ti kazem da si ti jedno obicno smece ( sin ili unuk ) nekog komunjarea veliki protivnik rusa a verovatno ri je tetka ( Angela Merker ) fascinirani politicar a ujaci ( Haradinaj I Hasim Taci ) boric za slobodu,pokri se po usima I ne raspiruj mrznju medju vec duboko zavadjenom narodu na Kosovu,lebati malo oladi.

  • pravda says:

   Gosp.gorane,nemoj da brines za Ruse.nije to vreme Borisa jelcina.Rusija zna sta treba,i ako zatreba znam da ce biti tu. Zvela rusija i bratski ruski narod.

 3. Beli Orao says:

  Nije jasno što anglosaksonskoj stavljaju Kim van teme u savjetu bezbjednosti , to bi barem trebalo biti svakom jasno !!! Ućiti Srbe i izvozi rudna bogatstva i dalje ,Blear i kompanija moraju i dalje da milijarde izvlače za sebe ,USA i GB !!! Ima li neko ko još ne razumije???

  • goran says:

   Ama objasni ti meni gde su "braca Rusi". Pod astalom, kao sto sam predvideo pre pet godina kad ste me svi pljuvali.

   • mačva02 says:

    Barem nas ne napadaju kao tvoji Amerikanci!

   • Miraš says:

    Rusi su u Rusiji, a i na SB UN. Ispravno pitanje je "GDE SU SRBI"? Srbija nije sebi obezbedila ni jednim medjudržavnim sporazumom vojnu rusku pomoć. Vučko a time i Srbija ne daje ni specijalni status za centar u Nišu, a potpisao je tri sporazuma sa NATO alijansom po kojima je Srbija dobila obaveza kao da je članica NATO-a. Savremeni svet ne funkcioniše tako da Rusi dolete izdaleka kao naivni leptirovi na tek poneku upaljenu srpsku sveću.

    • Miraš says:

     Kritičari Rusije i dan danas naprimer pomenuće neravnomeran tretman balkanskih naroda: Sanstefanski sporazum iz marta 1878 godine kojim je Rusija podržala maksimalne bugarske pretenzije. Taj sporazum nikad nije zaživeo jer se knez Milan odmah okrenuo ka Beču i Berlinu za pomoć. Na Berlinskom kongresu iste godine Srbija jeste dobila neka teritorijalna proširenja, ali na mig tog istog Austrougarska je umarširala u BIH. Uglavnom Bugarskoj su tim sporazumom njime trebali biti dodeljeni Vidin, zatim okolina Niša te i Pirot i Vranje, cela Makedonija čak i severoistok današnje Grčke te bi Bugarska izašla i na Egejsko more.... Ali danas kad uporedimo Makedoniju definitivno nemamo od 1944-1945 što je potvrdjeno i kasnije njenim osamostaljenjem od SFR Jugoslavije. Zatim ode i KIM, Niš i okolinu ako ovako se nastavi i njih ćemo za neko vreme izgubiti, i sve to nam se dešava zahvaljujući prvenstveno politici Zapadnih sila. To su potomci onih istih koji su nas navodno podržali te iste 1878 godine na Berlinskom kongresu, samo su nas tada uvukli u njihovu zapadnu orbitu, vremenom još više su se ogazdili na Balkanu i dan danas nam razna čuda stvaraju. Pretpostavljam da vremenom lakše bi nekako ispravili tu grešku Rusije u pogledu sanstefanske Bugarske, nego što bi ispravili i popravili svo ovo zlo i štetu koju nam je pravio i pravi Zapad.

    • Miraš says:

     Pretpostavimo da knez Milan povodom sanstefanskog sporazuma nije brzopleto odjurio u Beč i Berlin nego da je malo više insistirao kod Rusije. Da li bi sanstefanski sporazum ostao baš takav? Zatim ako bi zaživeo tako da Makedonija bi neko vreme bila u sastavu Velike Bugarske pretpostavljam da posle takvog iskustva Makedonci bi bili trezniji. Ovako poželjno je a i dozvoljeno im je da luduju te nas izjednačavaju sa bugarskom opasnošću. Od makedonskog pitanja za nas bi bilo puno važnije da daleko manje bi bilo moguće da Austrougarska izvrši vojnu okupaciju BIH i tri decenije kasnije aneksiju BIH! ... Prvi svetski rat bi se desio jer reč je o nemačkim pretenzijama ka Bliskom istoku i severu Afrike, ali suočili bi se sa nacionalno integrisanim Srbima, a ne da Austrogarska mobiliše sve Slovene zapadno od Drine pa da na Drini puca Srbin na Srbina; imali bi na raspolaganju manju silu Janeze i Hrvate. Sam tok rata kako bi izgledao? Možda ne bi morala srpska vojska da se povlači čak preko Albanije, a time bi i civilnih žrtava bilo manje. Nisam ni veliki pristalica nacionalne države, ali baš ovolika rascepkanost srpskog korpusa na Balkanu je preterana i nije normalna, a za nas se pokazala kao veoma štetna.

   • Miraš says:

    Gorane, sad se baš potvrdjuje ovo, i samo to potvrdjuješ: "... Koliko god oni(Južni Sloveni, a time i Srbi) spletkarili, koliko god nas mrzeli i klevetali u Evropi pokušavajući da joj se dopadnu i uveravajući je da su zaljubljeni u nju, ipak će oni uvek instinktivno osećati (naravno u trenutku nevolje, a ne ranije) da je Evropa prirodni neprijatelj njihovom jedinstvu, da je to bila i da će to uvek ostati, a to što oni postoje na ovome svetu to je naravno zato što postoji Rusija..." ... Fjodor Dostojevski, 1877 godine. "Jedno sasvim zasebno slovce o Slovenima".

 4. Hajduk says:

  Ja nisam primetio da je naša vlast zvanično zvala Ruse u pomoć (kao Asad npr.). Vučićevci ponosno koračaju ka EU a kad zagusti Rusi da pomažu. Sad kao pregovaraju oko podele umesto da proglase Kosovo za privremeno okupiranu teritoriju. Sve smo uradili da Ruse distanciramo iz bilo koje priče o Kosovu, nijedan potez nismo povukli da to promenimo i sad su Rusi krivi što ne reaguju.

  • Velika Metla says:

   Hajduče,ajde se probudi,udahni dubok i otvori oči! Eto vidiš,kako je odmah lakše! ;;;))) Aman čoveče koja NAŠA vlast???? Ovo je vlast postavljena od strane okupatora Srbije,a ne srbska vlast! I kako sada očekuješ da ova valst sme i disati bez dozvole okupatora? Pa nisu oni postavljeni tu da bi pozvali nekoga,pa i Rusiju,u pomoć! Onog trena kada srbska vlast bude na vlasti u Srbiji,i bude pozvala Rusiju da vojno interveniše,istog trena ima da nastane takva bežanija s Balkana da će se prosto utrkivati ko će pre da pobegne,jer taj ološ koji se ugnezdio ovde,u Srbiji,pre svega,zna da u narodu nema uporište ni čak 10%! Onaj ko nema uporište u narodu zna da mu je momenat nestajanja zagarantovan!

 5. Dane Radakovic says:

  srbi sute u srbiji nece da brane dedovinu GORANE srbi oce da neko za njih ratuje i nociva u rovu a oni da gledaju pink i mitrovica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *