САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Из белгијских банака нестало Гадафијевих пет милијарди евра

SADA JE SVE JASNO: Iz belgijskih banaka nestalo Gadafijevih pet milijardi evra

30 oktobra 2018

IZ BELGIJSKIH banaka je nestao deo novca ubijenog libijskog lidera Muamera el Gadafija.

Odlukom Saveta bezbednosti UN iz 2011. godine sredstva Muamera el Gadafija bila su zamrznuta.

U tom trenutku u bankama BNP Paribas fortis, ING, KBC i Juroklir bank nalazilo se više od 14 milijardi evra bivšeg libijskog vođe.

Odluka Saveta bezbednosti UN se nije odnosila na kamate.

Za osam godina ta suma se povećala između 3 i 5 milijardi evra i upravo je taj novac nestao. Pretpostavlja se da je završio u rukama grupa koje ratuju u Libiji.

Utoku je istraga.

O nestanku 10 milijardi evra sa zamrznutih libijskih računa pisano je i ranije.

Podsetimo, 2013. godine na njima se nalazilo 16 milijardi evra, a 2017. godine, kada su belgijske vlasti nakon istrage o pranju novca nameravale da konfiskuju imovinu, otkriveno je samo 6 milijardi.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Zna se to odavno. Zato je Libija i napadnuta i opljackana. Gadafi je pomogao Sarkoziju (Francuska) da dodje na vlast i pozajmio mu pare za kampanju. ovaj mu je to vratio - surovim napadom i pljackom!! Ko zna koliko milijardi je opljackano iz Libije, pogledajte samo koliko su izmuzli do sada od bivsih republika ex-YU i zaduzili nas za generacije...

  2. Ivan Grozni says:

    Libija je prosla kao i Srbija. Gde su nestale pare koje su se nalazile na racunima raznih firmi iz bivse Jugoslavije? Kiparski racuni su nestali bez traga.Domagoj je to lepo objavio ali nema ko da pokrene istragu o tome. Ista sudbina je zadesila i Irak,Siriju i druge zemlje gde je demokratija uvodjena oruzjem.

  3. DUSKO says:

    PA STA JE ZAPAD OBICNI KRIMINALCI I UBICE !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *