САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Косовска војска ће кренути на север КиМ

SADA JE SVE JASNO: Kosovska vojska će krenuti na sever KiM

9 novembra 2018

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je najava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će vojska Kosova biti formirana ovog meseca i da će imati tri puka, od kojih jedan na severu, znači najavu da “ta formacija ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova”.

Drecun je za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje upravo preko strukture kopnene vojske, ali je podsetio i da u sadašnjim planovima kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi, zapravo, napravljeni tako da ona upadne u određenim terenutcima na sever Kosova.”Zbog toga je potpuno opravdano što smatramo da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu, ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka”, rekao je on.

Na Srbiji je sada, zaključuje on, da vidi kako da odgovori na to

Haradinaj je danas za prištinske medije najavio formiranje kosovske vojske i pojasnio da će ona imati tri puka, da će jedan biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu.

“Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni, a neki rezerva”, rekao je Haradinaj, za TV Klan.

On je pri tom dodao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati:

“Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati”, zaključio je Haradinaj.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. Vojna i ojdesve says:

  Kako Bog oche, tako che da bude...

 2. Budi Bog s nama says:

  SPREMTE SE, SPREMTE..! Silna će borba da bude! Ali će napokon svako od nas dobiti po delima svojim, o dolasku pravednog carstva Božijeg!

 3. Vojna i ojdesve says:

  A biche, Noev potop ? Ali nee sa vodom, a sa ognjem i sulfurom. Sa ognenim gnevom, sa atomske, hidrogenske bombe, da izgori i zamlja. A nee opet da zemlja ragha produkte od vode, nego chovechke satane da see satru za vekov. Bog je Pravda, a Sveti Duh je ljubav, radost, Mir, krotost, spokoj...

 4. opet ja says:

  Što je pamentan ovaj Drecun, a i vidovit...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *