САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО!? РУСИ ОБЈАВИЛИ: Ево због чега је Британија објавила дипломатски рат Русији

SADA JE SVE JASNO!? RUSI OBJAVILI: Evo zbog čega je Britanija objavila diplomatski rat Rusiji

28 marta 2018

Ruski mediji objavili su „tajne materijale“ na osnovu kojih su SAD i EU odlučile da proteraju ruske diplomate, solidarišući se sa optužbama Londona protiv Rusije o navodnoj umešanosti u slučaj „Skripalj“. Kada se vidi o čemu je reč, jasno je i kakvi su bili kriterijumi za proterivanje diplomata.

List „Komersant“ objavio je prezentaciju koju je, prema njegovim podacima, pokazao britanski ambasador, a koja je potom u štampanom obliku podeljena predstavnicima stranih ambasada nekoliko dana pre proterivanja ruskih diplomata.

Novine pišu da se prezentacija sastojala od šest slajdova, od kojih je na prvom bio naslov „Incident u Solsberiju“.

Na drugom slajdu su hronologija perioda od 4. do 20. marta i karta sa mestima incidenta:

Treći slajd se, prema podacima „Komersanta“, naziva „Nova faza ruske agresije“ i sadrži opis otrovnog agensa, a sam dokument navodi da je Rusija „bez ikakve sumnje“ odgovorna za incident i da „nijedna druga zemlja nije imala istovremeno mogućnosti, nameru i motiv“:

„Ne postoji nikakvo alternativno objašnjenje koje zavređuje poverenje“, citira list materijale iz prezentacije.

Na drugim slajdovima prezentacije prikazano je da Rusija nije dostavila Velikoj Britaniji dokaze o svojoj neumešanosti u incident, kao i informacije da su britanske vlasti „izbrojale oko 30 paralelnih pokušaja dezinformacija“, pišu novine.

Takođe je opisan efekat pomenute otrovne supstance:

Dat je i „dug spisak neprijateljskih akcija Rusije“ koja se sastoji od 12 blokova:

List piše da prezentacija praktično ne pruža nove informacije o „slučaju Skripalj“, ističući samo jednu razliku: došlo je do „prekvalifikacije statusa Moskve od počinioca ’sa velikom verovatnoćom‘ na krivca ’bez ikakve sumnje‘“.

Zaharova: Ovo je najveći neuspeh Tereze Mej

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je neuspehom prezentaciju od šest slajdova britanske premijerke Tereze Mej, koja je predstavljena stranim ambasadorima u Rusiji na zatvorenom brifingu u britanskoj diplomatskoj misiji u Moskvi. Prezentaciju je objavio list „Komersant“.

„I to je to! ’Kommersant‘ je nabavio one najtajnije materijale na osnovu kojih su SAD i EU odlučile da proteraju ruske diplomate, solidarišući se sa optužbama Londona protiv Rusije o navodnoj umešanosti u ’slučaj Skripalj‘“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

„Ovo je neuspeh Tereze Mej. Otkrivena je najveća manipulacija svetskim javnim mnjenjem u koju su umešane britanske vlasti. Na osnovu šest sličica doneta je odluka o odgovornosti države za hemijski napad“, istakla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

(Sputnik)

KOMENTARI6 komentara

 1. zlatko says:

  Dakle, dokaza nigde. Samo indicije, i to nabacane ofrlje, samo da se nešto kaže, sa uverenjem da se niko neće udubljivati. Kaže SAMO Rusija istovremeno imala motiv, priliku i nameru!!! Urnebesno!!! Odakle ona zna motive svih država i milijardi stanovnika planete? Besmisleno! Prilika? Pa zar Britanija nije imala hiljadu puta više prilika da ubije (a nije ni mrtav, ne zaboravite!!!)čoveka koji živi na njenoj teritoriji, nego Rusija sa udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara? Nameru? A zašto bi Rusija imala nameru da ubije čoveka sa kojim se razračunala još pre mnogo godina? Šta bi sad ponovo trebalo da je zanima kod tog čoveka? Kako bi on njoj sad mogao biti interesantan? Kad bi se Rusija stalno vraćala na stare slučajeve, nikad makla s mesta ne bi. To je velika zemlja koja mora da brzo završava svoje poslove.

 2. vuk says:

  pa smrdljivi britabni uvek lazu

  • vuk says:

   britanci pisem malim slovima jel na njih je greh trositi VELIKA SLOVA

 3. M says:

  Neka Zaharova stvar nazove pravim imenom:-Centri moći-Zapad želi slomiti-okupirati Rusiju,a ovo je samo dio toga,glavno dolazi!Bili bi najsretniji kada bi cijeli preostali svijet ujedinili protiv Rusije,u Monti Pajton Šou za ovcee!Bolje nek se Rusija itd. sprema za to,nego da se bavi dječjim analizama,točnije zavaravanjem sebe!Zdravije je!

 4. Medaki says:

  U Jugoslaviji su sankcije 90-tih, kapetan broda na nagovor "prijatelja" dogovorio je prodaju jugoslovenskog broda englezima (koji je prisvojio). Žena i deca presrećna, obećan veliki novac, zaposlenje, stan u Londonu, hitno vrše pripreme za preselenje. Stan, kola i nameštaj žena jedva prodala,dala otkaz, decu ispisala iz škole. Suprug javlja da ide na kurs za varioca. Kapetan nervozan vareći povređuje oko, kreće sa lečenjem. Žena i deca spremna za selidbu stiže novo obaveštenje neće živeti u Londonu koji je preskup i stan i lečenje već mnogo dalje.Vreme je za put žena dobije uputstvo da odloži put i završi frizerski kurs(ona je inače profesor), novca više nema, on skoro da i ne vidi na jedno oko,neko mora da radi jer Englezi čoveku koji je "tako nešto" uradio kao on svojoj zemlji ne mogu verovati dati državljanstvo ni boravak. A pare, nema ni para.Mogli bi i Rusi da pruzmu recept i da ne budu mlaki, najmanje da se pravdaju. Kome???

 5. Medaki says:

  Dodatak: Ova porodica je ubrzo prebačena u Kanadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *