САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Србија неће ући у ЕУ!

SADA JE SVE JASNO: Srbija neće ući u EU!

2 novembra 2019

Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju bez priznavanja Kosova, poručio je specijalni izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer u Prištini.

Kako su preneli prištinski mediji, Ljajmi i Klan Kosova, Palmer je u obraćanju studentima u Nacionalnoj biblioteci u Prištini rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna da Srbija nikada neće ući u EU bez rešenja problema sa Kosovom.On je rekao i da se Kosovo ne može izostaviti iz trajnog rešenja na Balkanu, i naglasio da rešavanje „odnosa Kosova i Srbije“ ostaje strateški prioritet SAD, prenose prištinski mediji.

Specijalni predstavnik je rekao i da njegova država podstiče novu kosovsku vladu da ojača plan dijaloga sa Srbijom.

„Bilo koji korak koji se preduzme nakon normalizacije biće lakši. Otvaraju se mogućnosti za radna mesta. Kada bude formirana nova vlada, moraće da oživi pregovore. Ne vidimo integraciju vaše zemlje bez pomirenja sa Srbijom. Zaslužujete NATO, EU, UN, zaslužujete da ne budete iza SAD, nego rame uz rame sa nama. Takva je budućnost kroz dijalog, jer status kvo nije dovoljan„, istakao je Palmer.

On je rekao da bi Srbija trebalo da zaustavi kampanju za povlačenje priznanja Kosova.

„Trebalo bi zaustaviti kampanju povlačenja priznanja“

Vidim plodove vašeg napora. SAD su podržale vaše težnje kao prijatelja i kao partnera.

Rešenje za stabilnost na Balkanu je integracija Kosova. Potpuna integracija Kosova ostaje naša obaveza.

Grenelovo imenovanje naglašava da su SAD prisutne i spremne da pomognu, kazao je Palmer.

Govoreći o članstvu Zapadnog Balkana u EU, on je rekao da Srbija to pravo neće steći bez priznanja nezavisnosti Kosova, piše Ljajmi.

„Vučić zna da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju bez rešenja problema sa Kosovom. Pozivam vas da iskoristite ovu priliku. Budućnost Kosova oblikovaće njegovo susedstvo“, rekao je Palmer studentima.

Nove mogućnosti

On je poručio da se Kosovo ne može izostaviti iz trajnog rešenja na Balkanu, i naglasio da rešavanje odnosa Kosova i Srbije ostaje strateški prioritet SAD. Palmer je rekao i da njegova država podstiče novu kosovsku vladu da ojača plan dijaloga sa Srbijom.

„Bilo koji korak koji se preduzme nakon normalizacije biće lakši. Otvaraju se mogućnosti za radna mesta. Kada bude formirana nova vlada, moraće da oživi pregovore. Ne vidimo integraciju vaše zemlje bez pomirenja sa Srbijom. Zaslužujete NATO, EU, UN, zaslužujete da ne budete iza SAD, nego rame uz rame sa nama. Takva je budućnost kroz dijalog jer status-kvo nije dovoljan“, istakao je Palmer.SAD ne nameću sporazum

“Pregovori sa Srbijom su bili komplikovani. Ali kosovska istorija oduvek se odnosila na prevazilaženje izazova i kompromisa. Vaša državotvornost je neopoziva i sada vam je potrebna normalizacija da bi iskoristili veliki potencijal koji posedujete”, naveo je Palmer.

On je rekao da bi Srbija trebalo da zaustavi kampanju za povlačenje priznanja Kosova.

Trebali bi da imaju prostor za pregovaranje bez straha. SAD ne nameću sporazum, Kosovo i Srbija ga moraju postići i odobriti. Pregovarači moraju imati prostora za istraživanje ideja“, dodao je Palmer.

KOMENTARI8 komentara

 1. Gardista says:

  Idi se leci.

 2. Za Srbiju says:

  "...zaslužujete da ne budete iza SAD, nego rame uz rame sa nama." I jesu rame uz rame. Kauboji su američke starosedeoce zatvorili u rezervate, a šiptari starosedeoce Kosmeta u enklave. I jedni i drugi vrše teror nad starosedeocima, pljačkaju njihovu teritoriju i imovinu, a starosedeoce prikazuju kao kriminalce. I onda se pitamo zašto su im šiptari bliži od nas. Oni su isti.

 3. Za Srbiju says:

  Jednim udarcem dve muve. Ne damo Kosovo i ne ulazimo u EU.

 4. Kulak says:

  Sjajno. Upravo ovo što on nudi je ono što mi Srbi želimo.Ne damo Kosovo i Metohiju i ne želimo ući u EU. Želimo Srbiju u njenim međunarodno priznatim granicama u kojima je članica UN i obavezujući vojni, politički i ekonomski savez Srbije sa Rusijom i Kinom.

 5. Žarko says:

  Sa SAD treba da pregovaramo preko nišana, a sa šiptarima ćemo sami da pregovaramo na način koji su i zaslužili. U EU treba da uđemo sa zahtevom za isplatu ratne štete, kako NATO-u tako i EU(oneim zemljama koje su priznale Kosovo kao državu). Upropaštavali su Srbiju na sve moguće načine, i sada kada gube pozicije oni bi na brzinu da završe svoj posao. Pa moći će, ali malo sutra...

 6. Velika Metla says:

  SADA je jsno??? Hahahahahahahahahahahaha..........!!!

 7. Velika Metla says:

  SADA je jasno??? Hahahahahahahahahahahaha..........!!!

 8. Nebeska Srbija says:

  Nije bolest sve sto boli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *