САДА ПОЧИЊЕ ХАОС У ЕВРОПИ! Чим је Немачка подржала Русију, креће удар на Немце!

SADA POČINJE HAOS U EVROPI! Čim je Nemačka podržala Rusiju, kreće udar na Nemce!

10 septembra 2017

POLJSKI ministar unutrašnjih poslova Mariuš Blašćak saopštio je da je njegova zemlja konačna izračunala koliku joj Nemačka duguje odštetu za Drugi svetski rat.

I objavio da Varšava traži od Berlina – ni manje, ni više – okruglo trilion dolara! Odnosno: najmanje toliko.

Naveo je da Poljska, naravno, pristaje i na isplatu u evrima i da onaj trilion vredi 840 milijardi evra.

Reči svog ministra potvrdila je i poljska premijerka Beata Šidlo. Dodala je da njena vlada pravno uobličava zahtev koji će ispostaviti Nemačkoj.

Posebno je naglasila da se nada da će „problem pravične odštete“ sa zvaničnim Berlinom rešiti dijalogom.

Poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vašćikovski izjavio da odštetni zahtev može biti i povećan i da može dostići i – trilion evra.

Inicijativu da se traže ratne reparacije pokrenuo je lider poljske vladajuće partije Pravo i pravičnost Jaroslav Kačinjski. Poljaci su je masovno podržali.

Vlada Angele Merkel unapred je odbacila poljski zahtev. Čak i pre nego što je u Varšavi bila pomenuta ikakva suma.

Njen portparol, Štefan Zajbert, ukazao je da Berlin ne beži od preuzimanja odgovornosti za „neopisive zločine“ počinjene u Drugom svetskom ratu, ali da je i Poljska bila među zemljama koje su od Nemačke dobile „značajne isplate“.

Pritom je podsetio da se Poljska još 1953. godine odrekla traženja novih odštetnih suma i da je to potom više puta potvrđivala, pa zato Berlin to pitanje smatra „odavno rešenim“.

Ministar odbrane Poljske Antonij Maćerevič poručio je Berlinu da odustajanja od odštete ne važe jer je Poljska sve do 1989. godine bila „marionetska država zavisna od SSSR“.

Odštetu od Nemačke traži i Grčka

Prema nemačkim podacima, njihova zemlja je isplatila 73.422 milijarde evra različitih reparacija.

KOMENTARI11 komentara

 1. micky says:

  Dobicete opet cepanje poljske i Ostschlesien... Samo lud i blesav ocekuje da nemacka pridje zu rusiju na bilo kom planu. Jedino ako su primorani a to nisu. Jos drmaju EU-nacisti a njima je itler i scer Endzy u srcu nacistickom. Propast nemacke tek posle napada na rfusiju. Sve su to anglosaksonci izracunali. Dobro izracunali. A to sto katolicki sljam sernja o trilionima je zabava za budale.

  • RUSOS says:

   Oni nikada neće napasti Rusiju jer je dovoljna Sjeverna Koreja da ih poravna.Nema dalje.

 2. Beli Orao says:

  Čudan način izražavanja imaš " mickeu " i neke riječi su smutuljne sbutuljene ali imaš pravo , Njemci gledaju svog računa a Poljaci mogu da gledaju kroz formu i to šupalj , nažalost i Grčka neće ništa dobiti iako bi trebala !!!

 3. Beli Orao says:

  Čudan način izražavanja imaš " mickej " i neke riječi su smutuljene ,sbutuljene ali imaš pravo , Njemci gledaju svog računa a Poljaci mogu da gledaju kroz ror i to šupalj , nažalost i Grčka neće ništa dobiti iako bi trebala !!!

 4. Klakercina says:

  Dobicete odstetu za jedno deset godina dok nemacke korporacije zarade na poljskoj jeftinoj radnoj snazi.

 5. X oks says:

  Mislim da bi Rusija trebala da zatraži odštetu za milione poginulih rusa

 6. Ainu says:

  Ne radi se o odšteti , nego su ameri pustili Poljake s lanca jer je Nemačka postala neposlušma i " zavolela" Ruse.A u stvari Nemci su postali svesni da im samo Rusi čuvaju glavu. Ili uzimaju,Jer 20 miliona Ruskih duša duguju Rusiji iz zadnjeg rata. Ako poleti jedna raketa sa Nemačkog placa - Nemačke više nema. Oni to znaju. I Englezi to znaju. I zato podmuklo montiraju Nemce Poljake i Baltičku boraniju za novi atak na Ruse.Ali ne kontaju da u globalizmu ne postoji toliko udaljeno ostrvo za mah - nite reakete.

 7. goran says:

  Zasto Rusija ne trazi odstetu??? Moze li neko da objasni?

  • Godino says:

   Zato što je Nemcima kao reparaciju uzela sadašnju Kaljingradsku oblast, nekad Istočna Pruska.

   • triglav says:

    kalinigrad se je na samom početku zvao kraljevec u čast češkog kralja otokara ii. premislovca.

 8. triglav says:

  svi rade po sistemskoj teoriji i nemačkoj filozofiji. pravilno su zastavili pitanje, koje glasi: koliko košta jedan leš? kad se dogovore okolo cene, onda će banke lako finasirati transakcije novca, prethodnim štampanjem toga. ako nećemo još preći na bitkojn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *