САДА ПОЧИЊЕ ХАОС У ЕВРОПИ! Чим је Немачка подржала Русију, креће удар на Немце!

САДА ПОЧИЊЕ ХАОС У ЕВРОПИ! Чим је Немачка подржала Русију, креће удар на Немце!

10 септембра 2017

ПОЉСКИ министар унутрашњих послова Мариуш Блашћак саопштио је да је његова земља коначна израчунала колику јој Немачка дугује одштету за Други светски рат.

И објавио да Варшава тражи од Берлина – ни мање, ни више – округло трилион долара! Односно: најмање толико.

Навео је да Пољска, наравно, пристаје и на исплату у еврима и да онај трилион вреди 840 милијарди евра.

Речи свог министра потврдила је и пољска премијерка Беата Шидло. Додала је да њена влада правно уобличава захтев који ће испоставити Немачкој.

Посебно је нагласила да се нада да ће „проблем правичне одштете“ са званичним Берлином решити дијалогом.

Пољски министар спољних послова Витолд Вашћиковски изјавио да одштетни захтев може бити и повећан и да може достићи и – трилион евра.

Иницијативу да се траже ратне репарације покренуо је лидер пољске владајуће партије Право и правичност Јарослав Качињски. Пољаци су је масовно подржали.

Влада Ангеле Меркел унапред је одбацила пољски захтев. Чак и пре него што је у Варшави била поменута икаква сума.

Њен портпарол, Штефан Зајберт, указао је да Берлин не бежи од преузимања одговорности за „неописиве злочине“ почињене у Другом светском рату, али да је и Пољска била међу земљама које су од Немачке добиле „значајне исплате“.

Притом је подсетио да се Пољска још 1953. године одрекла тражења нових одштетних сума и да је то потом више пута потврђивала, па зато Берлин то питање сматра „одавно решеним“.

Министар одбране Пољске Антониј Маћеревич поручио је Берлину да одустајања од одштете не важе јер је Пољска све до 1989. године била „марионетска држава зависна од СССР“.

Одштету од Немачке тражи и Грчка

Према немачким подацима, њихова земља је исплатила 73.422 милијарде евра различитих репарација.

KOMENTARI11 коментара

 1. micky says:

  Dobicete opet cepanje poljske i Ostschlesien... Samo lud i blesav ocekuje da nemacka pridje zu rusiju na bilo kom planu. Jedino ako su primorani a to nisu. Jos drmaju EU-nacisti a njima je itler i scer Endzy u srcu nacistickom. Propast nemacke tek posle napada na rfusiju. Sve su to anglosaksonci izracunali. Dobro izracunali. A to sto katolicki sljam sernja o trilionima je zabava za budale.

  • RUSOS says:

   Oni nikada neće napasti Rusiju jer je dovoljna Sjeverna Koreja da ih poravna.Nema dalje.

 2. Beli Orao says:

  Чудан начин изражавања имаш " мицкеу " и неке ријечи су смутуљне сбутуљене али имаш право , Њемци гледају свог рачуна а Пољаци могу да гледају кроз форму и то шупаљ , нажалост и Грчка неће ништа добити иако би требала !!!

 3. Beli Orao says:

  Чудан начин изражавања имаш " мицкеј " и неке ријечи су смутуљене ,сбутуљене али имаш право , Њемци гледају свог рачуна а Пољаци могу да гледају кроз рор и то шупаљ , нажалост и Грчка неће ништа добити иако би требала !!!

 4. Klakercina says:

  Dobicete odstetu za jedno deset godina dok nemacke korporacije zarade na poljskoj jeftinoj radnoj snazi.

 5. X oks says:

  Mislim da bi Rusija trebala da zatraži odštetu za milione poginulih rusa

 6. Ainu says:

  Ne radi se o odšteti , nego su ameri pustili Poljake s lanca jer je Nemačka postala neposlušma i " zavolela" Ruse.A u stvari Nemci su postali svesni da im samo Rusi čuvaju glavu. Ili uzimaju,Jer 20 miliona Ruskih duša duguju Rusiji iz zadnjeg rata. Ako poleti jedna raketa sa Nemačkog placa - Nemačke više nema. Oni to znaju. I Englezi to znaju. I zato podmuklo montiraju Nemce Poljake i Baltičku boraniju za novi atak na Ruse.Ali ne kontaju da u globalizmu ne postoji toliko udaljeno ostrvo za mah - nite reakete.

 7. goran says:

  Zasto Rusija ne trazi odstetu??? Moze li neko da objasni?

  • Годино says:

   Зато што је Немцима као репарацију узела садашњу Каљинградску област, некад Источна Пруска.

   • triglav says:

    kalinigrad se je na samom početku zvao kraljevec u čast češkog kralja otokara ii. premislovca.

 8. triglav says:

  svi rade po sistemskoj teoriji i nemačkoj filozofiji. pravilno su zastavili pitanje, koje glasi: koliko košta jedan leš? kad se dogovore okolo cene, onda će banke lako finasirati transakcije novca, prethodnim štampanjem toga. ako nećemo još preći na bitkojn.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u