САДА СЕ И ЗНА КО ЈЕ ПОМОГАО УКРАЈИНЦИМА ДА БОМБАРДУЈУ СЕВАСТОПОЉ

SADA SE I ZNA KO JE POMOGAO UKRAJINCIMA DA BOMBARDUJU SEVASTOPOLJ

24 juna 2024

UKRAJINSKI režim je – uz punu asistenciju Amerikanaca – sa pet raketa ATACMS udario na bazu ruske Crnomorske flote u Sevastopolju.

Četiri je ruska PVO uspešno presrela, ali je peta, iako oštećena, udarila po gradskoj plaži Učkujevka.Njena kasetna bojeva glava ubila je troje dece i dvoje odraslih, a 124 ranila.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da odgovornost za ovaj raketni napad snose Vašington, koji je isporučio rakete Ukrajini, i kijevske vlasti, sa čije teritorije je došao napad.

„Takve akcije neće ostati bez odgovora Rusije“, navelo je.

Moskovski mediji prenose da je napad na Sevastopolj koordiniran preko američkog strateškog bespilotnog izviđačkog drona Global Hawk RQ-4.

Pojava tih dronova nad neutralnim vodama Crnog mora južno od Krima dosad je uvek bila siguran znak da ukrajinske oružane snage spremaju napad na poluostrvo.

Global Hawk RQ-4B je u 9:00 krenuo ka Krimu. Pre toga je napravio čudan manevar u jugozapadnom delu Crnog mora.

Sam napad se dogodio nekoliko minuta pre 12 časova.Dan ranije je u Kijev stigao američki državni podsekretar za politička pitanja Džon Bas.

Dolazak američkih visokih zvaničnika u Kijev uvek dosad su pratili masovni raketni udari po ruskoj teritoriji.

Prethodnih dana Krimu su se približavali iamerički izviđački avion Boeing Poseidon 8 E i leteći radar NATO Boeing Sentry E3F.

Ruska javnost vrši pritisak na vlast da se prema dronovima i avionima koji obezbeđuju koordinate za ukrajinske udare odnosi „na potpuno isti način kao jemenski Huti“ koji su već oborili desetak strateških dronova SAD i njihovih saveznika.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je da je Vladimir Putin povodom napada na Sevastopolj u „stalnom kontaktu sa vojnim vrhom zemlje“.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad5 says:

  američka arimja bibmarduje po rusiji zajedno sa NATO paktom,ukri su tu samo reklama na vratima kupleraja,kupelaraja koji će uskoro misteriozno i iznenada da izgori do TEMELJA,zajueno sa kurvama i klijentima...

 2. persida says:

  Vazno je da je Putko "u kontaktu".

 3. Pravda says:

  Udri vraga ne ostavi mu traga.

 4. Pumpacitor says:

  ruši to bre i zauzmi j.... Crno mere u celini

 5. Beli Orao says:

  Dragi Rusi obarajte sve dronove i špijunske avione koji uđu u Crno more.!

 6. Željko says:

  I?! Kukavički potezi rukovodstva RF i njihove famozne "crvene linije" su doprinijele da se Zapad ponaša superiorno! rezime, navikana zračna obrana RF je kao švicarski sir šuplja, zamislite da RF uradi Zapadu ovakvo nešto Moskva bi bila bombardirana, Dagestan slično ex-YU zabija se "klin" u višenacionalni i multikonfesionalni karakter RF gdje su sada UFC borci iz Dagestana Khabib & Co. da se oglase, šef regije Dagestan je etnički Rus koji nije iz Dagestan Sergej Melikov a etnički Rusi čine 5 % stanovništva zvuči poznato iz ex-YU a ne Dagestanac, Abhazija jučer također, Belgorod to je postalo svakodnevnica, itd.! RF "ratuje" saopćenjima, tako se ne razgovara sa Zapadom, Zapad razumije samo silu, a ne bombastični govori ruskog Vulina, Medvedeva! RF ponavlja sudbinu CCCP, osim ako se nešto ne promijeni!!

  • Rostand says:

   "Šef regije Dagestan etnički Rus,zvuči poznato iz Ex Yu".Šta to zvuči poznato,daj obrazloži?Samo mi nemoj opet staru priču o superekstra deluxe velikoSrbima koji haraju "Srboslavijom".

 7. Velika Metla says:

  Sačekati dok američki satanisti izgrade najveću vojnu bazu u Evropi, u Rumuniji što je grade, pa je onda sravniti sa zemljom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *