САДА СЕ СВЕ ЗНА: Ево где новац чувају најмоћнији људи Балкана! Хрватска и Србија су у истој банци држали милијарде (ВИДЕО)

SADA SE SVE ZNA: Evo gde novac čuvaju najmoćniji ljudi Balkana! Hrvatska i Srbija su u istoj banci držali milijarde (VIDEO)

3 marta 2020

Knjiga istraživačkog novinara Domagoja Margetića „Krvave balkanske milijarde” donosi ekskluzivno istraživanje o Mimarinoj zbirci i skrivanju tzv. Geringove zbirke na području Hrvatske tokom i nakon Drugog svetskog rata. Radi se o istraživanju koje je Margetić vodio zadnjih dvadesetak godina.Uz to, knjiga je dopunjena i poglavljem „Ekonomija straha” o tajnim dokumentima Dubrovačke banke koji dokazuju trag novca iznešenog iz Srbije tokom 90-ih godina na tajne račune pod kontrolom Dubrovačke banke, odakle je novac prebacivan na druga tajna odredišta. Margetić prvi put objavljuje delove dosijea o tim tajnim računima Srbije kod Dubrovačke banke, kao i razgovore koje je vodio s ratnim direktorom banke Nevenom Baraćem, koje do sad nije objavljivao, a u kojima mu Barać govori o ratnim finansijskim dogovorima sa Slobodanom Miloševićem i drugim balkanskim tranzicijskim tajnama.

Uz ove dopune, knjiga donosi brojne tajne tranzicijskog Balkana, otkriva tragove novca, tajne iza ubistva Zorana Đinđića, kao i brojne druge enigme ratova na Balkanu s kraja 20. veka.

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Prica je vekovima uvek ista, posle protoka nekog vremenskog perioda, "nadju se" i jave nam neki istrazivaci "nesto novo" sto je vec bilo. Sta se to promenilo od kada je Olivera "svojevoljno" otisla za Bajazita. Kakve su to vekovne promene u kojima su "mali" morali da placaju reket krvolocnijima. Da li je nesto novo da politicare koji se "bore se za svoj narod" podrzavaju svetski mocnici u cije banke se sliva rad i znoj tog voljenog naroda. Ko voli da cita, sve mu je poznato. Ovakvi novinari i njihova "istinita istrazivanja" su u funkciji opomene, da se zna da to tako funkcionise i da se vremenom to prihvati kao neminovnost. Ti dobro nagradjeni dobosari javne reci su u sluzbi internacionalne mafije, stalno pisu iste tekstove i ubedjuju nas da je TO bas TAKO i da tu nikakve pomoci nema. Identicno se ponasaju i "nasi" politicari koji nas "vode" u svetlu buducnost koja samo sto nije stigla, oni nas takodje ubedjuju da se tu nista nece moci promeniti i da guramo kako znamo i umemo.Organizatori cirkuske predstave i ovi njihovi dobosari koji obavestavaju narod, trljaju ruke. Idu kuci sa punim torbama jer su uspeli su da impresioniraju narod, foka drzi loptu na njusci a slon stoji na dve noge. Vremenom se cirkus ponovo vrati jer je narodu dosadno a voli da vidi nesto novo i sareno. Iz te narodne monotonije su proistekli svi ovi umetnici koji su videli svoju zivotnu sansu da ne okopavaju kukuruz, lakse je da razmazuju neke boje i da glume kako gutaju sablju. Danas su to postovani i najugledniji sunarodnici, kukuruz neko drugi okopava, vole i oni proju sa sirom jer je miris neodoljiv. Eto tako, Srbima je cirkus dosao glave, drugi narodi imaju odlicne sireve i mesne specijalitete, nas narod trci kod njih da im sluzi i cisti njihove stale, hrane se konzervama i secaju svoje sarulje, jos im je na ustima ukus majcinog sira. Lepo nam smestise ovi pametni i skolovani zbog kojih smo kicmu izvrnuli, ipak ima utehe, imamo nasu farmu na kojoj mozemo svakodnevno da uzivamo. Nisu ovi dobosari bas toliko losi koliko mislimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *