САДА ТЕК ПОЧИЊЕ ХАОС – ЕРДОГАН БЕСАН КАО РИС: Шарли Ебдо исмејао Ердогана и Пророка

SADA TEK POČINJE HAOS – ERDOGAN BESAN KAO RIS: Šarli Ebdo ismejao Erdogana i Proroka

28 oktobra 2020

Francuski satirični časopis Šarli Ebdo, poznat po šokantnim karikaturama, ismejao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i Proroka Muhameda na jednoj slidži.

Na pojavu provokativne karikature, administracija turskog predsednika je ekspresno reagovala izdajući saopštenje upućeno redakciji Šarli Ebdoa, a spomenut je i francuski predsednik Emanuel Makron.„Ankara osuđuje objavljivanje Erdoganovih karikatura u Šarli Ebdou i smatra ih plodovima Makronovog antimuslimanskog programa“, navodi se u saopštenju.

Na karikaturi je prikazan Erdogan u donjem vešu kako podiže zadnji deo tradicionalne ženske muslimanske odeće devojke koja izgovara reč „Prorok“ uz oduševljenje.

Podsećamo da je francuski predsednik Emanuel Makron pokrenuo u zemlji borbu protiv separatizma i islamskog ekstremizma, na šta su reagovali mnogi muslimanski lideri u svetu, a Erdogan je uputio više uvreda na račun makrona i pozvao narod Turske da ne kupuje francuske proizvode.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. Kosovac says:

  Kako se ono kaže, „Zagolicaj me da se nasmejem“. Ovi Šarli Ebdo su gluplji i od Koraksića. ……………Pazite, Francuzi se pozivaju na kulturu i kažu da je Brazilski predsednik Bolsonar uvredio Makrona samo zato što je rekao da je Makronova supriga starulja – što uopšte nije pogrešno. A utrkuju se da skrnave i vređaju muslimanskog Proroka. Gde se tu vidi kultura Francuza? Izgleda da su žvalavi Francuzi izgubili podosta od svog „nobles oblige“. Pa kako vidimo, prodaju neku sorošoidnu primitivnu kulturu, koja im i ne služi na čast. Ne pomaže im ni to što Vučić izjavljuje saučešće Makronu zato što su Francuzi bombardovali i ubijali Srbe 1999. godine.

  • Miraš says:

   Socijalni bunt Žutih prsluka je oslabljen, praktično ugušen je od strane francuskih vlasti, tu vrstu slobode kapitalizam ne dozvoljava. Neku slobodu ipak moraju da dozvole tkzv. Slobodu mišljenja, ali i ta je u interesu kapitalističke klase. Evo sukobljavajte se sa muslimanima, tako nećete imati vremena za socijalne proteste. Ciljaju Erdogana na najosetljivije mesto, jer zamerio se interesima krupnog naftnog kapitala u Libiji, francuska velika naftna kompanija Total. Samo takve Francuska štiti, pa sad neka se gospodja Alečković opet raspriča o francuskoj kulturi i o stepenu demokratije u Vrancuskoj.

  • Milan says:

   Jeste duhovito i smešno. Erdogan je potrošen već i na kormilu Turske, prilično je mator i za ljubavisanje, a gde će on takav da bude Prorok? Reći takvom da je prorok može samo poslušna žena tipa robinje, to je poenta. Prosto ali efikasno pogodili su oni Erdogana tačno gde treba. Erdogan je već sada bivši političar za najmoćnije ljude na svetu, vide mu ledja zasigurno.

 2. milorad3 says:

  ko je ovde lud?Francuzi su svesni da će imati problema sa muslmanimaisto kao i nemci i u opšte najveći de oEU.Pitanje je da li su muslimani svesni SA KIM IMAJU POSLA?U svakom slučaju samo neka francuzi i ostali papci iz EU naduvavaju laži o srebrenici i neka nastave da traže priznanje za kosovo milo će nas za koju god.da ne priznamo hamburški kalifat(nekako mi lepše zvuči hamburška kobasica) ili emirat u marselju, ako se uopšte tako budu zvali ti gradovi.Mnogoi su oni lizali dupe teroristima i militantnom islamu sad će da grickaju malo i brabonjke,gorka medicina je to.

 3. persida says:

  Zabole me, neka se crtaju.

 4. Rista says:

  hehe...al su ga otslikali, ko na slici! Pa ne vređaju Proroka, nego lepo nacrtali šta Erdogan misli. Ipak tu nije slika Proroka. Mogu oni nešti slično slobodno da naprave i o hrišćanima. Nego, ovo Francuzi čačkaju Erdogana da baš uradi ono što im treba, a to je da pobuni islamce u Evropi i da Evropa napravi ponovo Kristalnu noć. Tako ja vidim stvari. Neki tu pišu da je Evropa nadrljala ako se muslimani u Evropi pobune. Pa čini mi se da se na tome i radi. Da ih se Evropa plaši, ne bi ih čačkala ovako u zdrav mozak. Možda se neki zaluđeni musliman i uhvati na jadac, ali većina njih strahuje baš od toga. Ne verujem da bi se radovali povratku u svoje države, iako ih rado posećuju po par nedelja godišnje. Kao i Srbi, brate mili. Bivši Srbi, bivši Turci samo se o tome malo piše. Mislite da pola Turaka u Nemačkoj ili muslimana u Francuskoj već nisu janičari? Pa jesu! E ta polovina se plaši onog što sam spomenuo i uradiće sve da ne budu proterani. A to sve znači samo jedno. Zbogom Erdogane! Tvoje fanatike ćemo mi, muslimani Evrope potamaniti da budemo pohvaljeni i sačuvani gde jesmo, jer nam ovd lepše nego kod tebe. Ja tako vidim stvari. Zašto neko misli da se turski prebezi razlikuju mnogo od srpskih prebega? Nema tu velike razlike. Prebeg je prebeg, ma koje vere bio.(hehe...sa ljubavlju. Vaš Rista!)

 5. VRSK says:

  Ovo su već dno dna provokacije,bezukusne i ne duhovite. Mislim da je ovo Makronov očajnički pokušaj da se dodvori biračima desne orijentacije,uskoro su izbori i po svemu sudeći leteće iz Elisejske palate! Zadiranje u tudju religiju i izazivanje mržnje dovešće do novih atentata. Koliko je potrebno nevinih ljudskih života da bi političari počeli da razgovaraju kao ozbiljni ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *