ШАХ-МАТ! Нова РУСКА БАЗА У ВЕНЕЦУЕЛИ: Хеликоптери су спремни да бране МАДУРА

ŠAH-MAT! Nova RUSKA BAZA U VENECUELI: Helikopteri su spremni da brane MADURA

3 aprila 2019

Rusija je otvorila centar za obuku u Venecueli kako bi pomogla pilotima u toj zemlji da lete na vojnim helikopterima ruske proizvodnje, saopštila je kompanija „Rostek“.

„Rostek“, ruski državni konglomerat, saopštio je da je centar otvoren prošle sedmice, 28. marta, istog dana kada je Bela kuća upozorila Moskvu i druge zemlje koje podržavaju legitimnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura da ne šalju vojnike i vojnu opremu, jer će SAD taj potez smatrati „direktnom pretnjom“ za bezbednost regiona.„Rostek“ je saopštio da je novi centar za obuku, čija lokacija nije objavljena, uspostavljen uz pomoć ruskih stručnjaka, a njegov glavni zadatak je obuka venecuelanskih pilota da lete ruskim borbenim helikopterom „Mi-35M“, kao i ruskim vojnim transportnim helikopterima.

Centar je otvoren prema ugovoru sa venecuelanskom kompanijom za proizvodnju oružja CAVIM. „Rostek“ je saopštio da želi dublju vojnu i tehničku saradnju sa Ministarstvom odbrane Venecuele ako je to moguće.

Rusija, koja je isporučila Venecueli borbene avione, tenkove i protivazdušne sisteme odbrane, odbacila je kritike SAD zbog svoje vojne saradnje sa Karakasom, rekavši da se Moskva ne meša u unutrašnja pitanja Karakasa i ne predstavlja pretnju regionalnoj stabilnosti.

KOMENTARI8 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Možda je to ispalo kao malo prljava igra, ali ko te pita? Ko pre devojci njemu devojka, a ova u miraz ima nafte više nego sav ostali svet zajedno. Ako ništa drugo, što je u stvari i najvažnije Rusija ne gleda da od Venecuele napravi robove za svoj lični kapital i zaduži ih u svojim bankama da bi im se napila krvi. Na kraju videćemo da li će USA morati da oslobađa Venecuelu od Rusa i Kineza. Daj Bože da i Amerikanci učine nešto korisno, što je na žalost sasvim nemoguće. Rusi na primer mogu da učine i jedno i drugo, ali naravno da i oni gledaju neki svoj interes ali pošto su takva sila i te kako vredi da vas smatraju prijateljem, naravno da to sve polazi od Putina, a Putina uglavnom svi inače i smatraju najmoćnijim čovekom na svetu. Pa sad, samo gledamo, komentarišemo i pokušavamo najbolje šta možemo i znamo a to je da živimo naše male živote.

  • Zoran says:

   "Možda je to ispalo kao malo prljava igra, ali ko te pita? Ko pre devojci njemu devojka, a ova u miraz ima nafte više nego sav ostali svet zajedno."_________Uvek je tako, samo tebi teze pada kad Ameri dobijaju. Sta Rusija gleda....to je pitanje... ali svi idu iz istog razloga devojci.:)

 2. A akoM says:

  Za sada Venecuela,Rusija i Kina združenim snagama ne mogu spriječiti nestanak struje i sve veći revolt naroda!

  • Zoran says:

   To je ono, odbranice oni Madura od Amerike, al pitanje jel mogu od naroda.:) Jesu Ameri organizovali i platili 5. oktobar, ali kad bi od naroda tad pitao sto isli na demonstracije...ne mogu da gledaju onu bedu i lopovluk.

   • Velika Metla says:

    Tako ste se pozivali na narod i u slučaju Sirije! Pa ste govorili "narod neće Asada"! Vi očigledno niste svesni,ili namerno žmurite,da su mediji u rukama ovih koji žele da opljačkaju naftu venecuelansku,pa pišu ono šta njima najviše odgovara! A sada im odgovara,kao i u svim ranijim situacijama kada je trebalo opljačkati neku državu,da pišu da je narod protiv Madura! A sami znate da je vrlo mali broj tih izdajnika venecuelanskog naroda protiv Madura,a uz naci-ameriku! Naci-amerika je gotova! Kao i svala imperija zla koja je uništena! Ovako kako se naci-amerikanci ponašaju ponašala se i velika Imperija Rim! Kako su prošli znamo! AKO želimo da znamo!

    • Cvetovi says:

     Samo da padne "Milošević" i ima sve da nam procveta" Kako mi je to poznato!

 3. A akoM says:

  Kladim se da Maduro i Ruski generali,imaju struju!Ali možda to ne bu dovoljno!

  • Cvetovi says:

   Imaće svi struju kao što su uvek imali, samo da se postreljaju saboteri i nesposobnjakovići, ništa se ti ne sekiraj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *