САХРАНА МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА! Патријарх предводи литургију (ВИДЕО)

SAHRANA MITROPOLITA AMFILOHIJA! Patrijarh predvodi liturgiju (VIDEO)

1 novembra 2020

Zemni ostaci blažanopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija biće sahranjen danas u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Svetu zaupokojenu liturgiju sa početkom u 9 časova služi Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej uz sasluženje više episkopa naše i drugih Pomesnih Crkava, saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Žure da pokopaju čoveka da se slučajno ne probudi iz kome, da ne vaskrsne pre nego što to treba o dolasku Hristovom? Nego šta je sa tom zlatnom krunom na glavi, zar nije trebalo da se proda i da se pomogne siromašnim srbima iz Gore Crne? Ne bi se Amfilohije ljutio, ta on i porodica mu od detinjstva njegovog grca u siromaštvu, ali mu je otac bio jednostavni čovek ali vernik do zadnjeg atoma svog, tako isto i Amfilohije. Kada je Juda Iskariotski koji izdade Isusa brinuo za siromahe, koliko još i više trebaju ove današnje Jude?

  2. Reko kosta, pa skočio s mosta says:

    Sve je to lepo, nego šta bi krizni štab Gore Crne rekao za nepoštovanje mera, maski i distanci? Eto Amfilohija je umro posle preležane korone, što znači - jednom korona, korona za uvek. prvi sledeći koji preleži koronu biće Mitropolitan. Reko kosta, pa skočio s mosta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *