„Сахранили“ општину Никшић

„Sahranili“ opštinu Nikšić

20 marta 2015

cg-sahrana-opstine_620x0Nekadašnji privredni centar Crne Gore, Nikšić, koji je žestoko osetio posledicu tranzicije, osvanuo je u sredu izlepljen neobičnim posmrtnim plakatima u kojima grupa nezadovoljnih građana iz „Alternative“, ali i nezaposleni i ogorčeni radnici, poljoprivrednici, lekari, inženjeri „sahranjuju“ lokalnu samoupravu!

Oni obaveštavaju javnost da je posle dve decenije pogrešnog upravljanja gradom „tragično preminula voljena Opština Nikšić, rođena Anderba IV vijek – XXI vijek.“ U sarkastičnom nastavku dodaje se da saučešće primaju ispred zgrade Opštine, svakog dana u terminu od 11 do 12 sati, uz napomenu da se venci ne prilažu.

Upravo od 7. marta i tom terminu, mišićavi nikšićki momci iz Udruženja građana „Alternativa“ okupljaju se prekoputa zgrade lokalne samouprave u perfomansu bez reči, prema zdanju gde sede gradski oci šalju poglede koji treba da zabrinu i opomenu one koji upravljaju gradom. Njihove oči govore sve – nezadovoljstvo, želju da, kao akademski građani dođu do posla, ostanu u rodnom gradu i državi, ne savijaju zamotuljke sa kojima bi preko ramena krenuli u beli svet „trbuhom za kruhom“.

– Ako imamo izbor između ulice i sigurne propasti, zar nije bolje kockati se i igrati na kartu? Ulica je ostala jedini demokratski vid izražavanja. Ulica će podeliti građane Crne Gore na dve kategorije – one koji imaju hrabrost i koji nemaju, poručuju „alternativci“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *