Sahranjen ubijeni žandarm Stevan Sinđelić

Sahranjen ubijeni žandarm Stevan Sinđelić

30 avgusta 2014

VRNJACKA-BANJA-Sahrana-ubij_620x0Ubijeni pripadnik kraljevačkog odreda Zzandarmerije Stevan Sinđelić (30) sahranjen je danas na groblju u Ruđincima kod Vrnjačke Banje.

Veliki broj ljudi došao je da se poslednji put oprosti od svog dragog rođaka, kolege, prijatelja, koji je ispraćen uz počasti i počasni plotun drugova iz Žandarmerije.

Dejan Luković, komandant Odreda žandarmerije u Kraljevu, rekao je u oproštajnom govoru da je Stevana Sinđelića „mogao sve i uvek je prihvatao svaki zadatak“.

„Hrabrost i odnos prema kolegama bile su odlike našeg Stevana“, rekao je Luković, naglasivši da je rođen u porodici u kojoj je uniforma tradicija i da je časno nosio uniformu žandarmerije.

Sahrani je prisustvovao vrh srpske policije – ministar Nebojša Stefanović, direktor policije Milorad Veljović i komandant Žandarmerije Milenko Božović – ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i šef odborničke grupe SNS Zoran Babić.

Stevana Sinđelića je pre tri dana ubila grupa Albanaca sa Kosova koji su pucali na policajce koji su obezbeđivali mesto na kome je izbio oružani sukob policije i šumokradica.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Natasa Nata Brkovic says:

    NPSS NAJAVLJUJE PROTEST : UKLJUČIMO SIRENE , VRATIMO PONOS POLICIJI Beograd, 1. septembar 2014. godine – U svetlu ubistva pripadnika žandarmerije Stevana Sinđelića i sve učestalijih napada na pripadnike policije, Nezavisni policijski sindikat Srbije poziva sve zaposlene u MUP-u da se pridruže protestu u sredu 03.09.2014. godine u minut do 12. ”Pozivamo sve kolege da u zakazano vreme, u trajanju od jednog minuta na svojim službenim vozilima koja koriste tog dana, uključe svetlosnu i zvučnu signalizaciju u znak protesta zbog učestalih napada na policiju”, saopšteno je iz NPSS. Kako se dodaje, žandarm Stevan Sinđelić pre samo nekoliko dana, izgubio je život časno obavljajući svoju dužnost. ”Postavljamo pitanje, na koji način su domaća i svetska javnost osudile ovaj događaj? Da li time što su teroriste u medijima okarakterisali kao šumokradice? Pitamo, koje šumokradice nose sa sobom automatske puške? Drugo, smatramo da su reakcije tužilaštva i pravosuđa apsolutno prespore prilikom kvalifikacije dela i upoznavanja javnosti sa napadima na policajce”, navode iz NPSS. ”Zbog svega navedenog osećamo se primoranima da kolege, nad kojima svakodnevno stoji opasnost da će biti napadnuti ili izgubiti život, pozovemo na izražavanje nezadovoljstva. Cilj protesta jeste da javnost i nadležne organe opomenemo da napadi na policajce, bez pravovremene reakcije, adekvatne osude i slabe kaznene politike, veoma brzo padaju u zaborav. Ova činjenica veoma snažno utiče na sve pripadnike bezbednosih službi i demorališe ih. Uključimo sirene i vratimo ponos policajacima”, zaključuje NPSS. Info NPSS! http://npss.rs/component/content/article/27-obavestenja/1190-npss-najavljuje-protest-ukljucimo-sirene-vratimo-ponos-policiji.html AKO SI SRBIN, PRIDRUZI SE PROTESTU AKO SI SIPTAR, JASNO JE STO CUTIS!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *