Сакашвили обећава Украјинцима „Нову годину без Порошенка”

Sakašvili obećava Ukrajincima „Novu godinu bez Porošenka”

7 decembra 2017

MIHAIL Sakašvili je Gruzin, ali pokušava da se domogne vlasti u Ukrajini.

Njime, kao svojom lutkom, upravljaju Amerikanci, ali američka marioneta u Kiejvu – Petar Porošenko tvrdi da iza njega stoje Viktor Janukovič i oligarh Sergej Kurčenko, a iza njih – Moskva.

Samo to mu odgovara. Samo to sme da izgovori.

A evo šta mu sprema Sakašvili. I kako sto objašnjava i pakuje.

Upravo je pozvao učesnike demonstracija u centru Kijeva, koje je organizovao ne samo njegov Ruh (pokret) novih snaga, da se spremaju za „ofanzivu na Porošenka i njegov režim”.

Na novom mitingu ispred Vrhovne Rade (parlamenta) rekao je doslovno:

Sada se vreme ne računa na dane, već na sate. Sada vlast u svakoj oblasti Ukrajine hapsi po jednog našeg. Na dan”.

Pristalicama je objasnio zbog čega nije uspelo njegovo hapšenje:

„Prvo je Olga (Ukrajinka sa kojom živi) legla ispred marice. Potom je na njoj zadnje staklo razbio muškarac sa bradom. To je agente državne bezbednosti veoma iplašilo. Taj čovek sa bradom je član krimsko-tatarskog medžlisa. Onda su se umešali muškarac sa mercedesom` i poslanik iz partije Samopomoć Andrej Žuržij. Oni su svojim automobilima `maricu` blokirali od napred i otpozadi”.

Iz svog oslobađanja je izvukao ovaj zaključak:

„Mi moramo izvoditi kontranapade. Moramo se ossposobiti da odbijamo napade vlasti. Pozivam da se spremamo za masovnu ofanzivu na Porošenka. Danas ćemo ovaj trg osvojiti do kraja. Imamo šanse – ako sve budemo radili kako valja. Možemo Novu godinu dočekati bez njega (Porošenka)”.

Sakašvili je procenio da je njegovo oslobađanje Porošenkovom režimu nanelo „štetu od koje se neće oporaviti”. Još je otkrio:

„Spremamo novi marš koji će biti uporediv sa onim iz decembra 2013-te. Razgovarajte o maršu sa svima oko sebe. Mi u svim oblastima ukrajine skupljamo potpise za inicijativu za impičment Porošenka. Mi u centru Kijeva već imamo 150 šatora, a naši aktivisti će ih postaviti još 200”.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Sakasvili priprema novog Natovca na celu Ukrajine. Ipak, ostaje pitanje: zasto su ga Rusi pustili da se izvuce iz Gruzije. On sada glumi ruskog coveka, ali verujem da je Sorosev agent.

  2. rade says:

    Porosenko je isto obecao,novu godinu bez sakasvilija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *