ШАЉУ ФРАНЦУСКЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ НА БЕЛОРУСКУ ГРАНИЦУ: Украјина очекује инвазију

ŠALJU FRANCUSKE HELIKOPTERE NA BELORUSKU GRANICU: Ukrajina očekuje invaziju

14 maja 2021

Kijev još uvek strah oko „zauzimanja“ dela Ukrajine od strane ruske vojske i sada se plaši pretnje vojnom invazijom sa teritorije Belorusije, i zbog toga je započeto jačanje ukrajinsko-beloruske granice, izjavio je direktor Departmana za zaštitu državne granice Državne granične službe Ukrajine Leonid Baran.

Prema rečima Barana, deo avijacije, uključujući helikoptere iz Francuske, biće raspoređen za jačanje vazdušne granice sa Belorusijom.On uverava da su ukrajinski graničari spremni da neutrališu rizike koji navodno potiču od predstojećih rusko-beloruskih vojnih vežbi „Zapad-2021“ u septembru. Manevri su planirani na teritoriji Belorusije.

„Ove vežbe će se održati na vojnim poligonima koji nisu tako blizu granice, istovremeno uzimamo u obzir, ne isključujemo, pa čak i uvereni da će ruski obaveštajci raditi na mnogim linijskim položajima pograničnih jedinica Republike Belorusije, uključujući i one na granici sa Ukrajinom“, rekao je Baran.

Izjavio je da je s tim u vezi Departman značajno ojačao svoje sposobnosti „za nadgledanje vazduha, upotrebu letelica i bespilotnih letelica sa posadom“, a podsetio je i na prijem nove serije helikoptera prema sporazumu sa Francuskom.

„Značajan deo ove avijacije ići će upravo za jačanje vazdušne granice sa Belorusijom“, rekao je Baran.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Ukrajina se tako mnogo plaši invazije da mora ona sama i prva da krene u invaziju. Francuske leteće kante biće im kontejner-grobovi. Žablja krv od nečistih duhova poteći će istokom - Nostradamus.

  2. Ivke says:

    Plasis se uvek onoga sta si ti hteo da radis kao i sto se lopov plasi kradje

  3. Milan says:

    Sa Belorusijom Ukrajina ima 891 km granice. Koliko im helikoptera treba??? Čista Paranoja. Tek sa Rusijom ima čitavih 1576 km granice. Dok prema Poljskoj 526 km i prema Rumuniji 531 km, a ko će to da im čuva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *