САЛВИНИ ИЗАЗВАО ХАОС У ЕВРОПИ: Жели ограду на граници са Словенијом!

САЛВИНИ ИЗАЗВАО ХАОС У ЕВРОПИ: Жели ограду на граници са Словенијом!

29 јуна 2019

Изјава италијанског министра спољних послова Матеа Салвинија, да би Италија на источној граници са Словенијом могла да постави физичке препреке ако се доласци илегалних миграната у Италију балканском рутом не зауставе, узнемирила је Љубљану.

Посебно с обзиром на то да би почетком идуће седмице на заједничкој граници требало да почну мешовите патроле двеју полиција, а све с циљем заустављања илегалних миграција.Коментаришући настојања своје владе да заустави миграције не само на средоземној рути, него и на граници са Словенијом, Салвини је казао да мигранти преко Словеније на подручје око Трста и Горице долазе пешке, што би требало да спрече мешовите патроле италијанске и словеначке полиције, преноси „Индекс“.

„Али, ако то не буде довољно, на границу ћемо поставити заштитне баријере“, рекао је у четвртак Салвини у Тревиљу, пренела је словеначка новинска агенција СТА.

Салвини тврд у својим ставовима

Челник десничарске странке Лига, која доминира у садашњој коалиционој влади, додао је да границе и постоје зато да се заштите.

„Толико наших предака дало је живот на реци Пијави да границу не би прелазили туђинци, а данас их сами тражимо бродовима“, рекао је Салвини, говорећи о националном сентименту Италијана из времена Првог светског рата и оштрој политици садашње италијанске владе према невладиним организацијама, које купе илегалне мигранте на Средоземљу и настоје да их искрцају у Италији.Реакција Словеније

На Салвинијево спомињање могућих физичких препрека на граници са Словенијом, која је као и Италија чланица Шенгенског простора, реаговао је словеначки министар унутрашњих послова Боштјан Поклукар, рекавши да за тим неће бити потребе, јер Словенија држи под контролом илегални мигрантски ток на својој граници с Хрватском, која је у том делу и јужна граница Шенгена.

„Ако би до постављања физичких препрека на граници ипак дошло, Словенија би се нашла у великом сигурносном ризику и могла би постати хот спот за мигранте који не би могли даље на запад и север“, рекао је у разговору за „Словенски радио“ Марјан Миклавчич, стручњак за безбедност и бивши начелник војне обавештајне службе.

„У том случају би за Словенију настали безбедносни ризици, јер би врло брзо могла постати џеп за илегалне мигранте на њиховој рути према богатијим европским државама“, казао је Миклавчич, оценивши да би се у том случају у Словенији могло „заглавити“ и до пет хиљада миграната, много више од броја о којем би држава могла да се брине.

„У случају да дође до тога, Словенија би одмах требало да појача заштиту границе с Хрватском“, оценио је Миклавчич.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Ево управо Салвини,можда ненамерно,потврђује оно шта и написах раније,а то је. Цела обала,појас,Јадранског мора,преко Грчке па све до саме Турске,је стављен под окупацију коју је потенцирао Ватикан,а све у циљу заштите правих католика и њихових држава. Што значи да ће приликом свког могућег конфликта прво гинути овај отпад покатоличени,углавном отпао од Срба. Зашто би гинули прави католици кад могу ови "отадници"? Вероватно бих се и ја понашо исто као Ватикан,да сам у тој ситуацији,а поготово кад ми се ови "гологузани"покатоличени сами нуде. Албанија је мала да би им представљала било какву опасност,а Грчку су ставили у дуничко ропство тако да не сме ни слова изустити. Остао им је,још увек ипак,велики део слободарске Србије као препрека за коначно заокруживање ватиканских слугу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u