САЛВИНИ УДАРИО ПО ЕУ: Брисел разуме само језик новца, не и вредности

САЛВИНИ УДАРИО ПО ЕУ: Брисел разуме само језик новца, не и вредности

16 септембра 2018

ЕУ бирократе нису заинтересоване за вриједности и принципе, казао је замјеник италијанског премијера Матео Салвини, за РТ.

„Нације као што су Француска заузимају лицемјерне ставове када осуђују италијанску политику о мигрантима“, истиче он.Салвини је упозорио да његова земља неће гласати за нови седмогодишњи буџет ЕУ ако не буде слагања око кључних питања, као што су миграције.

Италију, која је поред Грчке, већ годинама, па и деценијама прва на удару мигрантског таласа, осудиле су земље ЕУ јер је построжила питање уласка миграната.

„Када Брисел говори о мигрантима, он нема у виду принципе, вриједности, солидарност, већ се воде искључиво економским питањима“, напоменуо је ипак Салвини.

Француски предсједник је био међу првима који су осудили одлуку Италије, казавши да „ове године Италија не трпи притисак као раније“, али га је италијански министар оптужио за лицемјерство.

„Друге европске државе – као Француска – затворе своје границе, пошаљу натраг 50.000 људи и онда нама држе лекције. Неке међународне мисије на наше обале доводе по десетине хиљада миграната“, истакао је он.

Овакав изричит став Рима неки ЕУ званичници и политичари осудили су као опасан.

„Владе као што је италијанска желе да ослабе или чак униште европски пројекат“, казао је комесар за буџет ЕУ Гантер Отингер, заборављајући да је управо Италија једна од држава-оснивача ЕУ.

„Ја нисам против Европе. Напротив. Али, Европа мора сваком да остави слободу избора“, нагласио је Салвини.

(in4s.net)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Етнички и верски чисте државе су услов мира и стабилности! Наравно да свака мањина треба да ужива сва права док год поштује државу у којој се налази! И мањине се МОРАЈУ прилагодити већини,у јавном животу,а шта кући да раде то је њихова ствар,док год не угрожавају поредак у држави у којој су! Врло просто!Али наравно да глобалистима не одговара овакав ред и поредак,јер они умеју само у хаосу да опстају!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u