САЛВИНИ УДАРИО ПО ЕУ: Брисел разуме само језик новца, не и вредности

SALVINI UDARIO PO EU: Brisel razume samo jezik novca, ne i vrednosti

16 septembra 2018

EU birokrate nisu zainteresovane za vrijednosti i principe, kazao je zamjenik italijanskog premijera Mateo Salvini, za RT.

„Nacije kao što su Francuska zauzimaju licemjerne stavove kada osuđuju italijansku politiku o migrantima“, ističe on.Salvini je upozorio da njegova zemlja neće glasati za novi sedmogodišnji budžet EU ako ne bude slaganja oko ključnih pitanja, kao što su migracije.

Italiju, koja je pored Grčke, već godinama, pa i decenijama prva na udaru migrantskog talasa, osudile su zemlje EU jer je postrožila pitanje ulaska migranata.

„Kada Brisel govori o migrantima, on nema u vidu principe, vrijednosti, solidarnost, već se vode isključivo ekonomskim pitanjima“, napomenuo je ipak Salvini.

Francuski predsjednik je bio među prvima koji su osudili odluku Italije, kazavši da „ove godine Italija ne trpi pritisak kao ranije“, ali ga je italijanski ministar optužio za licemjerstvo.

„Druge evropske države – kao Francuska – zatvore svoje granice, pošalju natrag 50.000 ljudi i onda nama drže lekcije. Neke međunarodne misije na naše obale dovode po desetine hiljada migranata“, istakao je on.

Ovakav izričit stav Rima neki EU zvaničnici i političari osudili su kao opasan.

„Vlade kao što je italijanska žele da oslabe ili čak unište evropski projekat“, kazao je komesar za budžet EU Ganter Otinger, zaboravljajući da je upravo Italija jedna od država-osnivača EU.

„Ja nisam protiv Evrope. Naprotiv. Ali, Evropa mora svakom da ostavi slobodu izbora“, naglasio je Salvini.

(in4s.net)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Etnički i verski čiste države su uslov mira i stabilnosti! Naravno da svaka manjina treba da uživa sva prava dok god poštuje državu u kojoj se nalazi! I manjine se MORAJU prilagoditi većini,u javnom životu,a šta kući da rade to je njihova stvar,dok god ne ugrožavaju poredak u državi u kojoj su! Vrlo prosto!Ali naravno da globalistima ne odgovara ovakav red i poredak,jer oni umeju samo u haosu da opstaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *