„САМ ЂАВО ГА ЈЕ НАПИСАО У ПАКЛУ“

„SAM ĐAVO GA JE NAPISAO U PAKLU“

11 marta 2021

Predlog reformi izbornog zakona H.R.1 usvojen je sa 220 na prema 210 glasova u Predstavničkom domu SAD prošle nedelje. Republikanci koji su glasali protiv predloženog zakona, kojim je predviđena registracija birača istog dana, tvrde da je zakon trik za jačanje moći demokrata u Vašingtonu.

Senator iz redova republikanaca Majk Li kritikovao je predloženi zakon o glasačkim pravima u emisiji na Foks televiziji, tvrdeći da je sve u tom zakonu trulo.„Ovo je zakon kog je sam đavo napisao u paklu. On omogućuje saveznoj vladi sve vrste odluka koje ona inače ne donosi“, naveo je on.

Pored nacionalnog sprovođenja automatske registracije birača istog dana, predlog zakona takođe podrazumeva uslovan povratak prava glasa prestupnicima.

Li je rekao da se čini da je predlog zakona napor da se instutucionalno obezbedi demokratska stranka.

Republikanac tvrdi da demokrate pokušavaju da iskoriste taj zakon da bi ostale na vlasti decenijama u budućnosti.

Pol Tonko iz redova demokrata, koji je glasao za predlog zakona, saopštio je da je predloženi zakon o glasačkim pravima neophodan u vreme kada protivnici iz inostranstva nastavljaju da napadaju na američki izborni proces.

„Posle četiri godine poricanja i laži prethodne administracije, posvećeni smo unapređenju ovog zakona koji će iskoreniti korupciju u Vašingtonu i radićemo na tome da se glasovi i izbor svakog Amerikanca čuju i poštuju“, dodao je on.

„Demokrate u Senatu posvećene su unapređivanju stvarnih rešenja i bore se da podrže suštinska načela našeg ustava“, rekao je u januaru lider većine u Senatu Čak Šumer, najavljujući zakon o glasačkim pravima.

„Ovaj zakon doneće dugo potrebne reforme demokratije koje će obezbediti da vlada konačno bude u stanju da odgovori na urgentne potrebe američkog naroda. Svako ko veruje u vladu naroda i za narod treba da podrži ovaj važan zakon“, dodao je.

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je u nedelju da je ovo važan zakonski propis koji je hitno potreban.

„Nadam se da će Senat obaviti svoj posao kako bih mogao da potpišem zakon“, naveo je Bajden.

Ipak, zakon tek treba da bude razmotren u Senatu, koji se trenutno sastoji od 50 republikanskih i 50 demokratskih senatora.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad 5 says:

  biće haosa u USA VRLO BRZO,"demokrate" su OTVORENO posegnuli za punom DIKTATUROM, ovo neće proći bez reakcije.

 2. I Love persida says:

  Tako moraju da se izbore protiv nekih tipova kao što je Tramp Napast.

  • Marko st says:

   Sta se jede tu odakle ste vi pa ste tako...pametni...sacuvaj Boze

 3. Rista says:

  Trećina Amera ne voli svoju vladu ali nema pojma zašto, trećina je voli ali ni ona nema pojma zašto a treća trećina niti voli nekog niti mrzi i nema pojma niočemu i ne shvata ništa. To je zbog toga što Amerikanci nemaju nikakav uticaj na svoju vlast, na donošenje zakona niti na Američku politiku. A sa tako rascepanim mozgom jednog naroda nije problem manipulisati. Da bi lakše uticala i na ostale narode Sveta, Američka sila kapitala je uspešno sprovela demokratizaciju naroda i država sveta koja nema blage veze sa demokratijom. Tako su bilo kakvi izbori u bilo kojoj državi na svetu obezvređeni i narod je lišen bilo kakvog uticaja na one koji donose odluke. Nije ga nikad nije ni imao previše pa je dizao revolucije, ali niko i nikada nije uspeo da preživi uspešnu revoluciju. Ruski državni sistem je danas nakazna kopija američkog, Kineski takođe. Tu je i Srbija brale. Izbori nikada nisu bili ispravni a danas su čak i nepotrebni jer je narod potpuno obespravljen. Svuda je omogućena korupcija vlasti i svaka novo izabrana vlast vrlo brzo, gotovo automatski pređe na utvrđivanje svoje moći, krađe, prevare i slično. Svaki čovek koga postave u vlast, istog momenta menja svoje ideale i kreće putem pljačke bilo koga i bilo čega i putem prevara pod zaštitom države i državnih medija. Nema veze. Svet oduvek tako živi i pravo sile nikad nije ukinuto i neće ni biti ukinuto. A slepci koji to sprovode u delo su nezavisne sudije, vojska, državna novinarska škrabala i policija, svi redovno pod komandom vlasti. Problem je što ne postoji ni jedan jedini način da se drugačije organizujemo, osim državnog. Čak i zloslutna Američka parola "Jedan Svet, jedan narod" vodi opet državnom uređenju, ali samo jedne države na Svetu. Bogataške. Bogataši su startovali sa svojim planom iz Amerike a danas su se odrekli i Amerike. Ne treba im više, jer im suzila polje pljačke samo na jednu državu a njima to više ne odgovara. Hoće ceo Svet i pola posla su već uspešno odradili.

  • Archelay says:

   Rista,sve si tacno odmerio stvari oko Amerima.Samo sto je zadnji pasus postavjen na levu nogu."Pola uradili"ali,ne samo sto nisu uradili nego upali u jos dubljem pesku.Prema onome sto pratim France Soira,Ameri su najvise zaglavili.Jer,nema vise dzabe robe iz"zalosnih"zemalja.Agresije sada su se transformirali u pretnje.Evropa jos je copavija a vakcinacijom vladaju Rusi i Kinezi,i tako dalje-da ne nabrajam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *