ШАМАР АМЕРИЦИ ОД ПЈОНГЈАНГА: У Украјини ћете проћи као у Авганистану

ŠAMAR AMERICI OD PJONGJANGA: U Ukrajini ćete proći kao u Avganistanu

21 oktobra 2023

KONFLIKT u Ukrajini, koji podgrevaju SAD trošenjem astronomskim količinama novca na ime podrške Kijevu, postaće za Vašington „drugi Avganistan“, izjavio je ambasador Severne Koreje u Rusiji Sin Hol Čol.

„Rat SAD u Ukrajini, u koji ulažu astronomske količine novca zarađenog od poreza sopstvenog stanovništva i koji je u suprotnosti sa interesima Evropljana da grade unipolarni svetski poredatk, ući će u istoriju kao drugi Avganistan“, kazao je on a prenosi Korejska centralna novinska agencija (KCNA).Osvrnuo se i na nedavnu isporuku američkih raketa rekavši da je to dodatno odgodilo mogućnost mirnog rešenja sukoba.

„Cilj isporuka tih raketa je da se nastavi proksi rat koji Amerika vodi u Ukrajini, da se iscrpi i oslabi Evropa kako bi se dodatno potčinila Americi“, naglasio je on.

Severnokorejski ambasador smatra i da će Ukrajina, uprkos uveravanjima Pentagona, ipak koristiti te rakete za napade na teritoriju Ruske Federacije.

Prethodno je predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Adrijan Votson potvrdila da je Vašington isporučio Kijevu rakete dometa 165 kilometara, a prema navodima američkih medija, reč je od 10 do 20 tih raketa.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Lepo rečeno. Ameri mogu indirektno da gadjaju raketama Rusiju ili sutra Kinu, ali Severnu Koreju ne smeju ni da pominju. Žuti bata sa kockastom frizurom odmah šalje drvenu raketicu Bajdenu u dvorište.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *