ШАМАР ЕВРОПЕЈЦИМА И НАТО ПЛАЋЕНИЦИМА: 73 одсто грађана Србије не жели у НАТО

ŠAMAR EVROPEJCIMA I NATO PLAĆENICIMA: 73 odsto građana Srbije ne želi u NATO

1 jula 2015

Ne-u-NATOPolovina građana Srbije smatra da zemlja treba da postane članica EU, dok se tome protivi njih 37 odsto, a protiv ulaska u NATO je 73 odsto građana, pokazalo je istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju /Cesid/ provedeno od 10. do 20. juna.

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković rekao je na konfereneciji za novinare da je, u odnosu na ranija istraživanja, znatno porastao broj onih koji se protive ulasku u EU.

Kada je riječ o NATO, Vuković je naveo da je junsko istraživanje pokazalo da se 73 odsto građana protivi ulasku u alijansu, dok se 2012. godine ulasku u NATO protivilo 65 odsto građana, prenose beogradski mediji.

Vuković je ukazao da je terensko istraživanje Cesida, koje je uz podršku USAID-a provedeno na reprezentativnom uzorku od 1.000 punoljetnih ispitanika, pokazalo i pad povjerenja u državne institucije, kao i u Vojsku Srbije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Apis says:

  Mene nisu ništa pitali. Srbiju su stvorili i branili nepoturčeni seljaci i braniće je dok postoje. Da su anketirani seljaci i radnici procenat protiv EU bio bi daleko veći a za NATO teroriste u Srbiji ne bi našli podršku ni među pacijentima psijatrije.

 2. Cica says:

  TAKO JE APIS! BRAVO! Kad ankete potvrde da 100% neće u NATO znaćemo da nisu lažne

 3. Milenko says:

  Ostatak od 100% su lopovi, vaćarosi i gej populacija, nastali nakon samoupravnog socijalizma.Kad se dobro očistimo biće nas 99%

 4. Goran says:

  Ja sam uvjeren da ja daleko manje od 10% stanovnistva za EU a za NATO maximum 3%. EU ovakva kakva je danas , mislim da nemaju nijednu drzavu koja premasuje 50% pristalica koje podrzavaju njihovu vlastitu zajednicu, a nebih se iznenadio ni da je ta brojka , i vise od duplo manja, jer UE je postala kolonija bez prava glasa , a kako se da primijetiti, uskoro ce glave poceti da padaju i van Ukrajine.

 5. pravda says:

  STOP EU i NATO fasistima

 6. Mirko says:

  27% je za eu a 7% za nato....m9je procene su realnije imaju bar jednog realnog ispitanika....

 7. BERMET ALEKS says:

  NE U FAŠISTIČKU TVOREVINU, NE U ČETVRTI RAJH, NISAM ZABORAVIO MALU MILICU . KOSOVO OKUPIRANO OD OKUPACIONIH SNAGA I SAD TRBA DA SA OKUPATOROM DA BUDEMO NA ISTOM BALKONU?????????????????????????????????????????????

 8. skaka 61 says:

  Preostali postotak, definitivno nisu srbi, ni oni a ni njihovi koreni ako ih uopšte i imaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *