ШАМАР ЕВРОПЕЈЦИМА И НАТО ПЛАЋЕНИЦИМА: 73 одсто грађана Србије не жели у НАТО

ШАМАР ЕВРОПЕЈЦИМА И НАТО ПЛАЋЕНИЦИМА: 73 одсто грађана Србије не жели у НАТО

1 јула 2015

Ne-u-NATOПоловина грађана Србије сматра да земља треба да постане чланица ЕУ, док се томе противи њих 37 одсто, а против уласка у НАТО је 73 одсто грађана, показало је истраживање Центра за слободне изборе и демократију /Цесид/ проведено од 10. до 20. јуна.

Програмски директор Цесида Ђорђе Вуковић рекао је на конференецији за новинаре да је, у односу на ранија истраживања, знатно порастао број оних који се противе уласку у ЕУ.

Када је ријеч о НАТО, Вуковић је навео да је јунско истраживање показало да се 73 одсто грађана противи уласку у алијансу, док се 2012. године уласку у НАТО противило 65 одсто грађана, преносе београдски медији.

Вуковић је указао да је теренско истраживање Цесида, које је уз подршку УСАИД-а проведено на репрезентативном узорку од 1.000 пунољетних испитаника, показало и пад повјерења у државне институције, као и у Војску Србије.

KOMENTARI8 коментара

 1. Apis says:

  Mene nisu ništa pitali. Srbiju su stvorili i branili nepoturčeni seljaci i braniće je dok postoje. Da su anketirani seljaci i radnici procenat protiv EU bio bi daleko veći a za NATO teroriste u Srbiji ne bi našli podršku ni među pacijentima psijatrije.

 2. Cica says:

  ТАКО ЈЕ АПИС! БРАВО! Кад анкете потврде да 100% неће у НАТО знаћемо да нису лажне

 3. Milenko says:

  Ostatak od 100% su lopovi, vaćarosi i gej populacija, nastali nakon samoupravnog socijalizma.Kad se dobro očistimo biće nas 99%

 4. Goran says:

  Ja sam uvjeren da ja daleko manje od 10% stanovnistva za EU a za NATO maximum 3%. EU ovakva kakva je danas , mislim da nemaju nijednu drzavu koja premasuje 50% pristalica koje podrzavaju njihovu vlastitu zajednicu, a nebih se iznenadio ni da je ta brojka , i vise od duplo manja, jer UE je postala kolonija bez prava glasa , a kako se da primijetiti, uskoro ce glave poceti da padaju i van Ukrajine.

 5. Mirko says:

  27% je za eu a 7% za nato....m9je procene su realnije imaju bar jednog realnog ispitanika....

 6. БЕРМЕТ АЛЕКС says:

  НЕ У ФАШИСТИЧКУ ТВОРЕВИНУ, НЕ У ЧЕТВРТИ РАЈХ, НИСАМ ЗАБОРАВИО МАЛУ МИЛИЦУ . КОСОВО ОКУПИРАНО ОД ОКУПАЦИОНИХ СНАГА И САД ТРБА ДА СА ОКУПАТОРОМ ДА БУДЕМО НА ИСТОМ БАЛКОНУ?????????????????????????????????????????????

 7. skaka 61 says:

  Preostali postotak, definitivno nisu srbi, ni oni a ni njihovi koreni ako ih uopšte i imaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u