ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Орбан покренуо антиевропску кампању „ЗАУСТАВИМО БРИСЕЛ“

ŠAMAR EVROPSKOJ UNIJI: Orban pokrenuo antievropsku kampanju „ZAUSTAVIMO BRISEL“

2 aprila 2017

viktor-orban-visits-berlin-4t

Mađarska je pokrenula antievropsku kampanju tražeći od građana mišljenje o tome kako se suprotstaviti politikama iz Brisela koje, po vladi, prete nezavisnosti zemlje.

– Upitnik pod naslovom „Zaustavimo Brisel“ poslat je u svako domaćinstvo – objavio je visoki zvaničnik vlade pokrećući službeno kampanju.

– Velike odluke i borbe su pred nama, a Mađarska iz toga može izaći kao pobednica samo ako ima podršku cele zemlje – rekao je Bence Tuzson.

Upitnik sadrži šest pitanja, a tiču se, pre svega, pitanja imigracije.

„Šta bi trebala učiniti Mađarska, kada ju, uprkos nedavnoj seriji terorističkih napada u Evropi, Brisel želi naterati da pusti da migranti ilegalno ulaze?“, jedno je od pitanja.

Nude se dva odgovora:

„Omogućiti migrantima da se slobodno kreću po zemlji“ ili „zadržati ih pod nadzorom dok se čeka da vlasti donesu odluku o njihovom slučaju“.

Vlada premijera Viktora Orbana nedavno je dala nalog da se migranti i izbeglice sistematski stavljaju u kampove uz mađarsko-srpsku granicu. Zakon je stupio na snagu u utorak.

Jedno od pitanja odnosi se i na međunarodne nevladine organizacije koje, po vladi, podržavaju ilegalnu imigraciju ili se mešaju u unutarnja pitanja zemlje.

Već mesecima, mađarska vlada vrši pritisak na nevladine organizacije, posebno one koje finansira milijarder mađarskog porekla Džordž Soroš.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *