ШАМАР ПЕНТАГОНА ШИПТАРИМА на годишњицу проглашења „независности“

ŠAMAR PENTAGONA ŠIPTARIMA na godišnjicu proglašenja „nezavisnosti“

10 februara 2019

Odbijanje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na proizvode iz Srbije i BiH uticalo je na otkazivanje posete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove, general-majora Timotija Ora, prenosi RTS.

Pozivajući se na pisanje prištinske „Kohe“, RTS prenosi da su zvaničnici američke ambasade obavestili komandanta „kosovskih bezbednosnih snaga“ Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za period od 16. do 18. februara, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.U informativnom pismu koje je poslao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak, general Rama je naveo da je na sastanku koji je tog dana imao sa vojnim atašeom SAD, general-majorom Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete „rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova“.

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Navodi se da je kancelarija kosovskog predsednika potvrdila da je general Rama poslao pismo Tačiju, kao i njegov sadržaj.

„Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se taj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom“, rekao je za „Kohu“ Tačijev savetnik Ardijan Arifaj.

Prema izvorima sajta, iste informacije dobio je i Haradinaj, ali iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

KOMENTARI3 komentara

 1. Slobodanka says:

  Tako je to kad Haradinaj ne sluša ni Zeku. „Ako bi mi Amerikanci rekli da ne spavam sa svojom ženom tri dana, neću spavati tri meseca jer su nam oni pomogli da Kosovo postane nezavisno" rekao je kosovski poslanik Miljaim Zeka u emisiji "Slobodna zona". "Da Amerika potpuno greši, iako ja smatram da greši i da se ne treba ukinuti taksa, mi ne smemo da dozvolimo da nam Amerika okrene leđa“. ... Rekao je i sledeće: "Nema razloga za kupovinu srpskih proizvoda kada je poznato koliko zla je Srbija počinila kosovskoj državi. Mi nismo učili našu decu da ne kupuju srpsku robu. Srbija nas je toliko silovala i toliko nas ucenjuje, nemamo razloga da kupujemo srpsku robu kada možemo kupovati robu iz Albanije, Makedonije itd“.

  • Rusofil says:

   Ajd casti ti ponovi jos jednom sta su sciputari rekli a mozes I jos koji put vise. Ma sta nas interesuje sta oni kazu. Kosovo je Srbija I tacka.

  • Miraš says:

   Priprosti Zeka pametniji od premijera te kvazi države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *