ШАМАР РУСИЈЕ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! „Провокацијама не можете убедити свет у одрживост озлоглашене косовске државности“

ŠAMAR RUSIJE LAŽNOJ DRŽAVI! „Provokacijama ne možete ubediti svet u održivost ozloglašene kosovske državnosti“

21 januara 2022

 

Zapadne zemlje, koje su pokrovitelji radikalnih kosovskih Albanaca, slepo ih podstiču na pokušaje ugnjetavanja srpskog stanovništva i raspirivanje nacionalizma, ističu u Moskvi.

– Prištinska vrhuška je odavno trebalo da shvati da su pokušaji da se provokacijama preostali svet ubedi u održivost ozloglašene ‘kosovske državnosti’ u startu osuđeni na propast. Raspirivanje albanskog nacionalizma i šovinizma, sistematsko ugnjetavanje srpskog i drugog nealbanskog stanovništva, pritisak na SPC svedoče o neodrživosti tog projekta – istaklo je rusko Ministarstvo.Kako se ističe, ćutanje Zapada odavno već ne čudi.

– To je simptom slepog podsticanja radikalnih kosovskih Albanaca od strane njihovih pokrovitelja. Evropska unija kojoj je Generalna skupština UN dodelila posredničku funkciju u dijalogu Beograd-Priština očigledno ne uspeva da se izbori sa svojom ulogom s obzirom na to da posle skoro devet godina od postizanja sporazuma nije u stanju da savlada to što kosovski Albanci sabotiraju ispunjavanje obaveza po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština – navodi se u odgovoru na jedno od pitanja koje je stiglo za nedavno održanu godišnju konferenciju ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova a na koje tada nije uspeo da odgovori.

Rusija, ističe se, namerava da insistira na tome da ispadi Prištine budu adekvatno okvalifikovani u međunarodnim organizacijama, pre svega u Savetu bezbednosti UN.

Ponovljen je stav da je trajno rešenje kosovskog problema moguć jedino na osnovu međunarodnog prava, odnosno Rezolucije SB UN 1244, kojom je precizirano da je pokrajina deo Srbije.

– Upravo na bazi tog dokumenta mogu i treba da se vode pregovori Beograda i Prištine. Njihov rezultat treba da bude trajno rešenje koje će zadovoljiti srpsku stranu i koje će biti odobreno u Savetu bezbednosti – ističu u ruskom Ministarstvu.

Takođe, Ministarstvo deli zabrinutost zbog ideja o stvaranju „velike Albanije“ koje se povremeno mogu čuti iz Prištine i Tirane.

– Kako drugačije nazvati takve zamisli osim da su podrivačke, jer je bilo kakvo zakulisno menjanje granica u regionu po definiciji destruktivno za ionako krhku stabilnost u tom delu Evrope – zaključuju u Ministarstvu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Opljačkani penzioner says:

    Ironija je da ovo piše Srpski telegraf, glasilo onog ko je potpisao protivustavni Briselski sporazum, koji je protivan i Rezoluciji 1244 SB OUN, koji se u tekstu pominje (samo za domaću upotrebu, jer ga niko ne čita, isto kao i Informer). Vladalac nikad ne navede zašto nije u pregovore pored neizostavnih SAD i ostalih "njegovih zapadnih prijatelja" uključio i Rusiju. Nije zbog toga što veoma dobro zna, ali ne znaju gledaoci PINK, RTS, Studija B i svih ostalih TV stanica i novina, da su svi državni zvaničnici Rusije uvek izjavljivala da se o statusu Kosova i Metohije može raspravljati samo u skladu sa Rezolucijom 1244, kojom je, isto kao i Ustavom Republike Srbije, utvrđeno da Kosovo i Metohija imaju status Autonomne pokrajine u sastavu Srbije. Protivustavnim Briselskim sporazumom Kosovu je data država, a Srbi su postali manjina u sopstvenoj državi, pa se čak ne mogu izjašnjavati kao Srbi, već kao Kosovari. Inače Zajednica srpskih opština o kojoj se trubi onima koji pojma nemaju šta je to, ne bi imala nikakva izvršna ovlašćenja i može imati status udruženja golubara. Ja vam po ko zna koji put napisah da uzalud ubijate narod u mozak, jer su i na referendumu i oni koji su morali biti članovi SNS radi višegodišnjeg ugovora o obavljanju privremenih ili povremenih poslova, ili čak po ugovoru o delu, konačno shvatili kuda ih vodi ova vlast i, koliko god pokušavate da slaže narod, pukli su k'o zvečka. Vaše je gospodo prošlo, jer poslednji zadatak onih koji su vas doveli na vlast ispunjavate puštanjem niz vodu Srba u Republici Srpskoj, kao što ste pustili i Srbe na KiM, a one koje je neko huškao na rat u Glini više i ne pominje. S razlogom, jer ga uvek Hrvati opominju na ratnohuškački govor u Glini. Prema tome, manite se više plasiranja laži. Zar mislite da Srbima u Republici Srpskoj nije jasno ko podržava one koji nastoje ukinuti Republiku Srpsku. Zašto onaj ko je uvek podržavao Valentina Incka, a ne odluke NSRS, i sad podržao Kristijana Šmita, iako zna da je na njegov izbor veto stavila Rusija? Zašto nije otišao na proslavu Dana Republike Srpske u Banja Luku ove godine? Ako neko dobro pamti onda su to Srbi u Republici Srpskoj, koji su platili najveću cenu u građanskom ratu u BiH, a oni iz Gline su u naselju Busije u Zemunu. Nako reče da novinar RTS lije lažne suze u Gornjim Nedeljicama, a on ne lije nikakve suze zbog svih onih koje je usrećio pričom o granici Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica. Danas njegovi telali trabunjaju da trebamo da se razgraničimo da bi se znalo gde su nam granice. Što nije pitao one koji su krvarili na KiM, kad su bili ispod šatora pred zgradom u kojoj on kuje planove o zlatnom dobu, gde su se nalazile granice? Rekao im je šofer Jorgovanke Tabaković da nisu bitni. Bita je on onako pametan, koji je u jednom danu položio tri ispita na fakultetu i dobio tri desetke. Ako ne doktorira, kao stotine naprednjaka, ništa nije uradio. Znameniti fakultet Edukons čeka k'o zapeta puška kad će se pojaviti sa doktorskom disertacijom.

  2. Toma says:

    Ej moji Srbi od šiptara napraviste Albance,a ѕnate da je Albanija stvorena posle balkanskih ratova sa ciljem da se ѕeѕnu Srbi,čemu su kumovale velike sile pa i naši lažni prijatelji Francuzi.Ѕato najzad je došlp vreme da se kaže na Kosovu nema Albanaca već kosovskih Šiptara.Šiptar sa kosova može biti Albanac kada ja u Pomoravlju dobijem narodnost pomoravac,i onda nam Srbija odee.Zato srpski političari,novinari,naučni radnici udaarite arnautima šamar te ih nazivajte Šiptarima.

  3. Kulak says:

    Čudo! A ja bih voleo da preraste u realnost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *