ШАМАР РУСИЈИ: Европска комисија покушава да заустави Северни ток 2!

ŠAMAR RUSIJI: Evropska komisija pokušava da zaustavi Severni tok 2!

8 novembra 2017

Evropi nije potreban gasovod Severni tok 2 jer će se u budućnosti potrebe za „plavim gorivom“ u EU smanjiti, navodi se u materijalima Evropske komisije.

Evropska komisija je uverena da će zbog smanjenja unutrašnje proizvodnje i potreba za gorivom uvoz gasa u EU do 2030. godine biti stabilan. Sva postojeća infrastruktura za uvoz gasa i rast konkurentnosti za isporuke tečnog gasa čine besmislenim izgradnju sistema poput Severnog toka 2, objasnili su u Vladi EU.

Osim toga, Brisel i dalje podržava tranzit ruskog gasa preko Ukrajine.

Danas je Evropska komisija dogovorila amandmane na gasne direktive EU. One treba da prošire ključne principe energetskog zakonodavstva EU na gasovod koji ga povezuje sa trećim državama.

U praksi, pravne izmene će se ticati samo gasovoda koji dolaze u EU preko morske granice. Pošto će Severni tok 2 proći preko mora, na njega se sada proširuju sva pravila unutrašnjeg tržišta EU i trećeg evropskog paketa.

Evropska komisija želi da promeni ovu situaciju, ali njene predloge treba prvo da prihvate Savet EU i Evropski parlament.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI4 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  SVA POSTOJECA INFRASTRUKTURA VISE NE VAZI, KROZ UKRAJINU MOZ DA TERATE POSLE 2018 jabuke i kruske, gas vise ne a vi sad objasnite ukraincima sta ste im dobrog doneli od 2014 godine

  • arso says:

   EU planira da se grije na nuklearno gorivo, tacnije bombe, "mnogo je efikasnije".

 2. Velika Metla says:

  To "preko Ukrajine"mogli bi ste obesiti preko "jaja"kad bi ste ih imali! "Vlada EU",hahahahahahahahahahahahaha...............,koji cirkusanti!

 3. Sasulja says:

  Gradice se taj sev.tok 2,nemci stoje iza njega i ne moze ga zaustaviti niko.Jer ovi koji su protiv tog gasovoda i uopste protiv ruskog plina,su toliko pametni pa grade lng za uvoz "americkog" plina iz Rusije.Mnogo pametni ovi iz e.parlamenta,sto da kupuju ruski plina povoljnije od Rusa,oni ga kupuju skuplje od amera, ali plin je ruski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *