ШАМАР ШИПТАРИМА! Британски амбасадор напустио салу током Тачијевог говора

ŠAMAR ŠIPTARIMA! Britanski ambasador napustio salu tokom Tačijevog govora

9 oktobra 2017

Ambasador Velike Britaniije u Prištini Rori O’ Konel napustio je salu tokom govora Hašima Tačija, prenose prištinski mediji.

Kako navode, britanski ambasador je to uradio nakon što je predsednik rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja data Kosovu.

Na predstavljanju izveštaja „Percepcija javnog mnjenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo“, Tači je ocenio da je formiranje Specijalnog suda „kap pravde u moru nepravde“, navodi Radio KiM.

Tači je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK došlo pod pritiskom međunarodne zajednice i ponovio je „borba OVK bila pravedna“.

Tači je rekao da taj sud neće suditi za zločine „koje su počinili Srbi“ tokom sukoba na Kosovu.

„Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije“, rekao je Tači, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz ambasade Velike Britanije u Prištini rekli su da ta zemlja podržava napore predsednika Tačija u smeru pomiranja i pravde, ali da je O’Konel „morao da napusti salu“.

U saopštenju britanske ambasade se navodi da je ambasador prošle nedelje javno pohvalio Tačijeve napore, te da je i prisustvo ambasadora na predstavljanju izveštaja bilo u tom cilju.

KOMENTARI3 komentara

  • Mali Vuk says:

   Dobar znak za nas. Pukla tikva, gotovi su ...

   • Velika Metla says:

    Je li to ozbiljno kažaš,ili se šališ? Zar stvarno misliš da će se zapad odreći milijardi dolara koje mu Bondstil donosi? Ja u to nisam spreman da verujem! Nikako!Oni su došli vojnim putem,i SAMO vojnim putem se moraju i proterati! Samo da mi je znati,da li ima još neko ko misli da su oni došli zbog širenja demokratije i ljudskih prava kod šiptara?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *