ŠAMAR SRPSKIM MEDIJIMA: Analiza izveštavanja o godišnjici Cerske bitke

ŠAMAR SRPSKIM MEDIJIMA: Analiza izveštavanja o godišnjici Cerske bitke

22 avgusta 2014

1407003320-medijiNovinar kraljevačke televizije Melos Zoran Petrović žestoko je iskritikovao izveštavanje srpskih štampanih medija o godišnjici Cerske bitke. Prema Petroviću jedino su Novosti dostojno izvestile o velikom jubileju dok ostali mediji nisu smeli da pišu o tome.

Novinar Zoran Petrović „sahranio“ kolege

– Teško će me neko ubediti da je to bila masovna urednička amnezija ili kolektivna omaška. Previše orkestrirano, više napadno, bode oči prećutkivanje srpske štampe. Kao da se panično bojimo da zbog ponosne istorije nekog ne uvredimo. Možda je razlog struktura vlasničkog kapitala u medijima, mnogi su upravo iz na Ceru poraženih zemlja, ili se ponizno udvaramo poniženom delu EU… – kaže Petrović.

On kaže da su tekstovi o godišnjici objavljeni sa danom zakašnjenja ali da bi mediji ispoštivali političare koji su govorili na proslavi.

Petrović na kraju svoje analize postavlja pitanje da li će srpski mediji koji su prećutali godišnjicu Cerske bitke smeti da prećute 11. septembar i godišnjicu napada Al Kaide na Njujork.

Pogledajte ceo prilog:

(Pravda.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. raca says:

    Svaka cast nazalost surova je istina to sto ste pisali danasnji kolege bi se prodali za jedan dinar pisu gluposti oni jos izvestavaju godisnjici odlazak na mesec i ako svako dete zna da na mesec niko nije krocio.

  2. Rada says:

    Sve izdajnike i one koji klevecu nase borce treba pobiti,to je ono sto zasluzuju. Pa stvarno mi nije jasno,kako neko moze da radi protiv svog naroda.

  3. Dragan says:

    Zaista ovaj novi svetski poredak ostavlja veliki oziljak u nasim dusama. Psebno u dusama mocnika koji se bogate upravo zbog saradnje sa zapadnim mocnicima. Naterati jednu naciju , njene predtavnike u medjima, politicare da se prectno odreknu svoje istorije - nepisanjem o tom velikom i vaznom trenutku za Srbiju je zaista ispod granica dostojanstva. Sram da ih bude , sve one koji kao poslusni dresirani psi cekaju sta ce im "veliki " reci da napisu. Strah je iracionalna kategorija , koja moze uvek da preraste u prakticno delovanje, ali neke stvari nemaju cenu, obraz se ne moze oprati novcem, a dusa se ne moze sasiti cutanjem i podvijanjem repa. Tako da je zaista novinar iz kraljeva pokazao pavu ljudsku vrednost i licnim primerom pokazao put spasenja duse. Ostali neka se stide sto postoje. Jednom sudice im istorija, a jihova deca ce ih se stideti i odricati ih se. Srbija je uvek bila na pravoj strani , narocito u velikom ratu, to je istorija, deo istorije, proslost, i nije sramota setiti se nasih predaka koji nam omogucise i ostavise ovu zemlju koju trebamo predati nasim unucima .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *