ШАМАРЧИНА ИЗ РУСИЈЕ! ЛАВРОВ НАРЕДИО ТРАМПУ: „Престаните да провоцирате КИМ ЏОНГ УНА!“

ŠAMARČINA IZ RUSIJE! LAVROV NAREDIO TRAMPU: „Prestanite da provocirate KIM DŽONG UNA!“

30 novembra 2017

Sjedinjene Države treba da prestanu sa provokacijama koji su glavni uzrok Severno Korejskih agresivnih akcija, poručuje ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Nedavni koraci Vašingtona izgleda da su namerno usmereni na provociranje Pjongjanga, istakao je on.

– SAD bi trebalo otvoreno reći da li su njihove provokativne akcija usmerena na uništavanje Severne Koreje ili ne – rekao je Lavrov.

On je istakao da je Vašington „najavio da će se decembru održati velike vojne vežbe“.

– Izgleda da su sve učinili namerno, da se severnokorejski lider Kim Džong-un izgubi kontrolu i napravi još jedan očajnički potez. Amerikanci treba da nam objasne sve ono što rade. Ako oni traže izgovor da unište Severnu Koreju, to bi trebalo otvoreno reći i vođstvo SAD bi to trebalo potvrditi. Onda ćemo odlučiti kako odgovoriti – rekao je Lavrov.

Rusija je protiv američkih predloga za ekonomsku blokadu Severne Koreje i veruje da je pritisak sankcija iscrpljujuć, dodao je on.

– Naš stav prema američkim predlozima je negativan. Rekli smo više puta da je pritisak na sankcije zapravo jako iscrpljujuć – rekao je šef ruske diplomatije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Šamarčina?? Ajd dobro,neka bude! A nije! Šamarčina će da bude kada ih budete porazili i naterali nazad u njihovu "buvaru",i kada više ne budu smeli raditi to šta su radili svih ovih 200 godina,uubijali druge zarad pljačkanja! Pre toga nema o šamaru ni reč!

  2. M says:

    Tako nekako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *