ШАМАРЧИНА РАЊЕНОЈ АМЕРИЦИ! ИРАН ДОСОЛИО РАНУ ИЗ KОЈЕ ЛИПТИ KРВ! Хамнеи: Оно што је ваш ПОЛИЦАЈАЦ УРАДИО ЦРНЦУ, ТО АМЕРИKА ОДАВНО РАДИ ДРУГИМ ЗЕМЉАМА!

ŠAMARČINA RANJENOJ AMERICI! IRAN DOSOLIO RANU IZ KOJE LIPTI KRV! Hamnei: Ono što je vaš POLICAJAC URADIO CRNCU, TO AMERIKA ODAVNO RADI DRUGIM ZEMLJAMA!

3 juna 2020

Vrhovni lider Irana Ali Hamnei uporedio je pogibiju Afroamerikanca Džordža Flojda sa ponašanjem Vašingtona prema drugim zemljama.

„To što policajac potpuno hladnokrvno kolenom pritiska Crnca tako da ovaj umre, bez obzira na molbe, dok drugi policajci gledaju i ništa ne preduzimaju – nije ništa novo, to je suština Amerike. Upravo su se tako ponašali prema čitavom svetu – Avganistanu, Iraku, Siriji, prema mnogim drugim zemljama“, rekao je on.Kako je rekao u govoru povodom godišnjice smrti vođe iranske revolucije ajatolaha Homeinija, ono što se sada dešava u različitim američkim gradovima i državama je manifestacija one realnosti koju su u Americi krili.

„Ničeg novog u tome nema“, dodao je Hamnei.

Širom Amerike već nedelju dana besne protesti posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Najmanje 40 gradova uvelo je policijski čas ali su u mnogima demonstranti izašli na ulice uprkos tome. U 23 države aktivirani su pripadnici Nacionalne garde. Predsednik Donald Tramp je prethodno objavio mobilizaciju vojske da zaustavi nasilje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *