ШАМАРЧИНА! ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ШИПТАРЕ ОД Уједињених нација

ŠAMARČINA! TEŽAK UDARAC ZA ŠIPTARE OD Ujedinjenih nacija

26 septembra 2018

Prištinska delegacija — Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli — nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN i ona u Njujorku boravi privatno, izjavila je portparolka UN Eri Kaneko.

„Oni zvanično nisu pozvani, razlozi su poznati, i u Njujorku mogu da budu samo privatno“, rekla je Kanekova, demantujući na taj način informaciju prištinske tv Kljan Kosova, koja je javila da Tači učestvuje u radu Generalne skupštine, prenosi Tanjug.Kako je prenela prištinska „Bota sot“, pozivajući se na „Preševa jone“, Kanekova je objasnila da u radu Generalne skupštine učestvuju predstavnici država-članica UN po pozivu, a u raspravi na visokom nivou mogu govoriti samo predstavnici država-članica i stalnih posmatrača.

Precizirala je da Priština nema ni status stalnog posmatrača u Ujedinjenim nacijama, već da su to samo Vatikan i Palestina.

To sada praktično objašnjava i zašto niko iz prištinske delegacije nije bio na večeri koju je za učesnike Generalne skupštine prvog dana zasedanja priredio američki predsednik Donald Tramp.

U Prištini je ranije najavljivano da će se Tači, tokom zasedanja Generalne skupštine, sastati sa Trampom, ali je neposredno pred njegov odlazak u Njujork iz kabineta kosovskog predsednika rečeno da je taj susret neizvestan jer nije potvrđen.

Inače, 73. redovno zasedanje Generalne skupštine UN okupilo je u sedištu te svetske organizacije delegacije iz 193 države-članice, koje čine predsednici i premijeri tih država, među kojima su i delegacije Albanije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    polako šiptari su prokockali svoje veme i uz put su se zakačili sa MNOGIMA neće oni sa kosvoa uskoro ni smeti da izadju negde.Mi moramo sa tom mafijom da se obračunamo i uskoro ćmo dobiti snažnu podršku i zeleno svetlo za to, ako ih mi ne slistimo niko neće a nama duguju MNOGO i nama je pre svega i iznad svega u interesu da ih rešimo i to PERMANENTNO ovoga puta.Ta kiriminalna grupacija mora biti zbrisana sa lica zemlje i to nije samo zaključak u srbiji.Ovo što se oni ko kerovi motaju oko ulaza u UN je samo smešna epizoda tamo više niko ne želi ni da ih samo VIDE u društvu sa njima a kamoli da ih nešto primaju i zovu na večere:)

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    hah...pa sada se sve lepše vidi da oni nisu nikakva država...ni u Njujorku za njih nema mesta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *