„ШАМАРЧИНА“ ВУЧИЋУ: Албанци прецртали 1300 гласова Срба

„ШАМАРЧИНА“ ВУЧИЋУ: Албанци прецртали 1300 гласова Срба

7 јула 2017

ВРХОВНИ суд Косова одбио је жалбу Српске листе, односно захтев да се прихвате гласови око 1.300 бирача који су на парламентарним изборима у општинама на северу Космета гласали са српским личним картама – незванично сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, тај суд ће данас саопштити коначну одлуку о свим жалбама, после чега ће бити објављени и коначни резулати избора.

– Осим сертификације изборних резултати, очекује се и подела посланичких мандата у косовској скупштини – каже, за „Новости“, Ненад Рикало, српски члан ЦИК Косова.

Одбијање захтева да се прихвате гласови из српских средина, међутим, неће изменити постојећи списак од девет посланика Српске листе, који ће имати значајан утицај у будућем сазиву парламента.

Да ће српски посланици бити „тас на ваги“ при састављању владе указује чињеница да су се представници другопласираног Покрета „Самоопредељење“, али и трећепласиране коалиције на челу са ДСК, странком Исе Мустафе, изјаснили да неће ући у власт са тзв. ратном коалицијом окупљеном око странака Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја и Фатмира Љимаја.

Та „ратна коалиција“ је освојила 39 посланичких мандата, „Самоопоредељење“ – 32, док Демократски савез Косова са Алијансом за ново Косово и Иницијативом за Косово има 29 мандата. За формирање већине у косовској скупштини, коју чини 120 посланика, потребна је проста већина, односно 61 посланик.

KOMENTARI



Један коментар

  1. goran says:

    Ima li nekoga na planeti ko nije samarao Vucica. Molim ime i prezime. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u