„ШАМАРЧИНА“ ВУЧИЋУ: Албанци прецртали 1300 гласова Срба

„ŠAMARČINA“ VUČIĆU: Albanci precrtali 1300 glasova Srba

7 jula 2017

VRHOVNI sud Kosova odbio je žalbu Srpske liste, odnosno zahtev da se prihvate glasovi oko 1.300 birača koji su na parlamentarnim izborima u opštinama na severu Kosmeta glasali sa srpskim ličnim kartama – nezvanično saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, taj sud će danas saopštiti konačnu odluku o svim žalbama, posle čega će biti objavljeni i konačni rezulati izbora.

– Osim sertifikacije izbornih rezultati, očekuje se i podela poslaničkih mandata u kosovskoj skupštini – kaže, za „Novosti“, Nenad Rikalo, srpski član CIK Kosova.

Odbijanje zahteva da se prihvate glasovi iz srpskih sredina, međutim, neće izmeniti postojeći spisak od devet poslanika Srpske liste, koji će imati značajan uticaj u budućem sazivu parlamenta.

Da će srpski poslanici biti „tas na vagi“ pri sastavljanju vlade ukazuje činjenica da su se predstavnici drugoplasiranog Pokreta „Samoopredeljenje“, ali i trećeplasirane koalicije na čelu sa DSK, strankom Ise Mustafe, izjasnili da neće ući u vlast sa tzv. ratnom koalicijom okupljenom oko stranaka Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja.

Ta „ratna koalicija“ je osvojila 39 poslaničkih mandata, „Samooporedeljenje“ – 32, dok Demokratski savez Kosova sa Alijansom za novo Kosovo i Inicijativom za Kosovo ima 29 mandata. Za formiranje većine u kosovskoj skupštini, koju čini 120 poslanika, potrebna je prosta većina, odnosno 61 poslanik.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ima li nekoga na planeti ko nije samarao Vucica. Molim ime i prezime. Hvala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *