САМО 24 САТА ТРАЈАЛА ЈЕ НАДА ИТАЛИЈАНА, АЛИ И ЧИТАВОГ СВЕТА ДА ЈЕ „KОРОНА“ ПОЧЕЛА ДА ГУБИ РАТ! Уместо тога, уследио је НОВИ ХОРОР!

SAMO 24 SATA TRAJALA JE NADA ITALIJANA, ALI I ČITAVOG SVETA DA JE „KORONA“ POČELA DA GUBI RAT! Umesto toga, usledio je NOVI HOROR!

24 marta 2020

Samo 24 sata trajala je nada Italijana, ali i čitavog sveta da je „oštrica korone“ istupljena i da će broj obolelih i umrlih početi da pada.

Posle crne subote kada su samo u jednom danu preminulo 793 osobe, u nedelju i ponedeljak je broj stradalih bio znatno manji – još uvek zastrašujuć, ali manji (juče 602, a u nedelju 651) usledio je novi šok.

Umesto smanjenja smrtnosti u Italiji i manjeg broja obolelih, u poslednja 24 sata od koronavirusa umrla su 743 osobe, a ukupan broj preminulih od koronavirusa u toj zemlji popeo se na 6.820.Stravičan obrt ponovo je mnogima poljuljao nadu da će situacija da se stabilizuje.

Pandemija u Italiji očigledno još nije stigla do vrhunca, a sudeći po broju preminulih u poslednja 24 sata pitanje je kad će.

Podsetimo, Istraživači su došli do zapanjujućeg otkrića da koronavirus može da opstane na spoljnim površinana više od dve nedelje, iako se do sada smatralo da je period preživljavanja mnogo kraći.

Tragovi novog koronavirusa su posle čak 17 dana pronađeni na kruzeru „Dajmond princes“ i to na površinama u kabinama u kojima su boravili ljudi zaraženi virusom, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedeljak.

Virus je bio manje stabilan na bakru, gde posle 4 sata nije pronađen održiv trag. Takođe, nije bio stabilan na kartonu, na kojem posle 24 sata nije bilo traga virusa, navodi se u izveštaju Nju Ingl Journal of Medicine.

Takođe, smatra se da je Američka savezna država Njujork postala je najveće žarište zaraze korona virusa u Severnoj Americi. Čak, stručnjaci strahuju od scenarija kakav je zadesio italijanski region Lombardiju.

Potvrđeni slučajevi korona virusa naglo su porasli u Njujorku, a guverner države Endrju Kuomo i gradonačelnik Bil de Blazio pozvali su na hitnu i bolju pomoć savezne vlade.

Sam grad Njujork ima više od 16.000 potvrđenih slučajeva od nedelje popodne, a samo u nedelju je prijavljeno oko 5.000 novih slučajeva. Taj skok je delom posledica sve većeg broja testova, ali i zbog ubrzanog širenja virusa u celom gradu.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Cionisti i Ameri pojacavaju dozu. To nema veze sa koronom, radi se o otrovima o kojima cemo citati kroz deset godina.

 2. persida says:

  Ja hocu da pomognem narodu Izraela, ali, gle cuda, tamo nema korone, mozda nekoliko slucajeva. Zanimljivo, zar ne.

  • Filip says:

   Gle cuda, nekoliko hiljada zarazenih i skoro desetak mrtvih u Izraelu. Ne volim Izrael uopšte, ali ovo su cinjenice nasuprot tvom baljezganju. Opet padaš!

  • Miraš says:

   Persido, ako odeš da pomogneš narodu Izraela, Netanjahu će te ordenovati. A mi nismo izbirljivi. Nama treba ordenja sa svih strana, i od nepomenika lično. Izrael trenutno ima ukupno potvrđenih slučajeva 2.170. Dosad umrlo 5 soba, a oporavilo se 58. Trenutno aktivnih slučajeva bolesti 2.107 , od koji su 37 u ozbiljnom/kritičnom stanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *