„Samo Šešelj može da uzdrma SNS“

„Samo Šešelj može da uzdrma SNS“

24 septembra 2013

seseljAnalitičar Cvijetin Milivojević ocenio da opozicija ujedinjena oko DS ne može da postigne mnogo protiv vlade, ali da bi povratak Šešelja mogao da uzdrma SNS.

„Da bi opozicija napravila promene, osim koalicije Liberalno demokratske partije i DS, potrebno je da tu budu i manje stranke poput Zajedno za Srbiju, Nove stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, a možda i Ujedinjeni regioni Srbije“, rekao je Milivojević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, čak i tu postoji problem, jer mnoge od tih stranaka imaju isti zavičaj – Demokratsku stranku što može dovesti do nesuglasica oko izbora lidera ujedinjene opozicije.

Predsednici DS i LDP Dragan Đilas i Čedomir Jovanović razgovarali su juče o mogućoj saradnji.

„Ni tako formirana koalicija ne može srušiti ovu vlast, jer oni građani koji razmišljaju nacionalno nemaju za koga da glasaju, a Demokratska stranka Srbije je protraćila neke šanse koje su se pružale“, kazao je Milivojević.

On je dodao da se na pitanju Kosova pokazalo da građani nisu imali alternativu, ali da bi ako lider radikala Vojislav Šešelj do proleća dodje u Srbiju Srpske radikalne stranke mogla ozbiljno da parira SNS-u.

„Deo biračkog tela SRS već je pretio SNS na prethodnim izborima, a ako se do proleća Šešelj vrati u Srbiju, može doći do ozbiljnog takmičenja izmedju te dve stranke“, rekao je Milivojević.

SNS je nastao na jesen 2008. godine, kada su se Tomislav Nikolić Aleksandar Vučić, do tada najbliži Šešeljevi saradnici, odvojili od SRS i počeli da se zalažu za evropske integracije umesto za granice velike Srbije Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Šešelj, koji je pred Haškim tribunalom optužen za ratne zločine, u pritvoru je tog suda od februara 2003. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *