„САМО У ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ БИСМО НАПАЛИ РУСKЕ БРОДОВЕ“ – Амерички генерал открио ратни план морнарице

„SAMO U JEDNOM SLUČAJU BISMO NAPALI RUSKE BRODOVE“ – Američki general otkrio ratni plan mornarice

2 avgusta 2021

Komandant američke ratne mornarice u Evropi i Africi, admiral Robert Berk objasnio je u kom slučaju bi snage NATO-a otvorile vatru na ruske brodove na Crnom moru.Oficir je za list „Biznis insajder“ objasnio da, kada strani avion proleće u blizini razarača NATO-a komandanti samostalno odlučuju da li se on sprema za napad ili ne.

– Može se tvrditi da Rusi provociraju nas da napadnemo prvi. Mi ne nameravamo da to učinimo prvi bez provokacije, ali istovremeno ne nameravam ni da zahtevam od svojih komandanata da prvi zadaju udarac – rekao je Berk.

Admiral je precizirao da ruska mornarica stalno prati brodove NATO-a koji deluju u tom regionu. Prema njegovim rečima, takve interakcije su uglavnom bezbedne i profesionalne. Osim toga, Berk je naveo da je Rusija u velikoj meri modernizovala svoje oružane snage, posebno podmornice, a takođe je izvukla lekcije i iz ratova SAD u Iraku i Avganistanu.

Krajem juna snage Alijanse izvršile su nekoliko provokacija kod obale Krima. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je razarač „Defender“ britanske mornarice 23. juna presekao granicu zemlje u blizini rta Fiolent. Ruska vojska morala je da ispali hice upozorenja kako bi skrenula kretanje broda.

Sledećeg dana je fregata holandske mornarice „Evertsen“, koja se nalazila u neutralnim vodama, počela da se kreće prema Kerčkom moreuzu. Da bi sprečila povredu ruskih granica, vojska je podigla u vazduh lovce Su-30 i bombardere Su-24. Nakon toga brod je promenio kurs.

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Pravda says:

    Glupsone sta ti trazis na granici Rusije. Trebali bi Rusi da to isto rade u meksickom zalivu. ja mislim da bi vi svaki dan srali u gace od straha.

  2. Srbski vitez says:

    Neviđeni bezobrazluk NATO fašista, dođu ničim izazvani u rusko dvorište i još oni kao nešto prete...!??? Ma trebalo bi Rusi stvarno da dođu do obala Floride, Njujorka i ostalih SAD-ističkih primorskih regija pa da im vrate istom merom!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *