Самостална изложба Вука Ћука под називом “Impossible Perspectives”

Самостална изложба Вука Ћука под називом “Impossible Perspectives”

25 маја 2017

“Impossible Perspectives” је пројекат на коме сам ангажован последње четири године, и сачињава га серија радова мултимедијалног садржаја. Бави се истраживањем утицаја свакодневне интеракције човека са компјутером и дигиталним садржајем. Испитује корелацију физичког и виртуелног света и њен утицај на уметност и свакодневни живот уопште. Сматрам да сваки уметник треба да буде субјективни хроничар времена у коме живи, и са таквим ставом сам активан у стварању визуелног, естетског наратива који одговара времену и ситуацији данашњице. Дигитални садржаји су постали неминовни део свакодневице свих нас и стога евидентно утицали и утичу на нашу визуелну перцепцију и перцепцију стандардног и “лепог”. Темпо живота је видно убрзан те са тим, последично, и начин конзумирања и креирања уметности. Кроз своју визуелну експресију ја узимам медиј слике као иницијални дводимензијонални наратив и развијам га, прво у физички, тродимензионални простор, затим у дигитални медиј кроз анимацију, а потом у виртуалну реалност, која представља пандан физичкој. Неретко се радови враћају из виртуалне у физичку реалност стварајући на тај начин један цикличан процес карактеристичан природном свету. Развијам своју уметност на један симбиотички, повезани процес две симултане реалности који представља наш живот данас. На тај начин, ја као уметник, стварам белешку времена у коме живим.”

Изложба “Impossible Perspectives”, која ће први пут бити представљена публици у Београду, састојаће из два дела.

Први део сачињаваће просторна (сите-специфиц) инсталација, у оквиру простора Небојшине куле, која је замишљена као једнодневни догађај на отвореном. На изложби ће бити представљени радови које је уметник већ излагао на својој самосталној изложби у Галерији Норбале у Данској, заједно са новим радовима који су наставак те серије. Састојаће се из серије слика, објеката и ВР анимација, рађених у сарадњи са уметницом Ланом Инић која се бави 3Д анимацијом.

Други део изложбе одржаће се у простору галерије Звоно, у трајању од десет дана.

Посматрач ће кроз конзумирање сличних садржаја у два различита простора имати прилику да анализира и упореди околности и опажања која је у оба случаја доживео.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u