SAMOUBILAČKI NAPADI: Baza Bondstil na meti kosovskih džihadista!

SAMOUBILAČKI NAPADI: Baza Bondstil na meti kosovskih džihadista!

11 avgusta 2014

camp_bondsteel_kosovoPatriot Matoši, Albanac iz Gnjilana, ubijen u Siriji snajperskim hicem, boreći se u redovima radikalnih islamista. Vest je pristigla nedugo posle objavljivanja snimka na kojem se vidi kako Lavdrim Mudžaheri, Albanac sa Kosmeta, odseca glavu zarobljeniku u Siriji.

Među kosmetskim Albancima koji se već mesecima bore u Siriji i Iraku, regrutuju se i budući bombaši samoubice. Oni se obučavaju za dejstva na Kosmetu i u Albaniji!

Naime, kako prenosi prištinska štampa, barem njih deset dobilo je zahtev da počne samoubilačke napade na Kosmetu i Albaniji.

– Potencijalni objekti napada su američka baza Bondstil kod Uroševca, kao i policijske stanice na Kosovu. Inače, jedini do sada registrovani slučaj bombaša samoubice sa Kosmeta je Bljerim Heta iz Uroševca, koji se u Bagdadu razneo eksplozivnom napravom ubivši pritom 50 ljudi.

Po nezvaničnim informacijama, među nekoliko stotina dobrovoljaca sa Balkana, u redovima radikalnih islamista u Iraku i Siriji bori se i oko 150 Albanaca sa Kosmeta. Zbog toga je na Kosmetu sve prisutniji strah od širenja islamskog ekstremizma. To potvrđuje i najnoviji zahtev predsednice Atifete Jahjage, koja je od bezbednosnih struktura zatražila da preduzmu sve mere kako bi se sprečilo širenje radikalnog islamizma.

– Kosovo neće dozvoliti da postane izvor ekstremizma – navedeno je u nedavnom saopštenju kabineta predsednice, dok iz Specijalnog tužilaštva Kosova saopštavaju da ispituju pojedine slučajeve povezanosti Albanaca sa terorističkim organizacijama.

– U poslednje vreme suočavamo se sa pojavom odlaska naših mladih ljudi u rat u Siriji. Oni se priključuju organizacijama kao što su ISIS i Al Nusra, koje su poznate kao terorističke – saopštila je nedavno Sevide Morina, tužiteljka iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

Ovi slučajevi, prema navodima prištinskih medija, odnose se na povezanost islamista sa terorističkim organizacijama u ratu u Siriji, kao i sa obukom bombaša samoubica. Inače, prema nezvaničnim informacijama, na ratištu u Siriji u poslednje dve godine pognulo je desetak Albanaca sa Kosmeta

(Večernje Novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. MISSKE says:

  Odseli ste guji u nedrima,tek će vojnici Bond stila osetiti šta znači džihad!

 2. Katarina says:

  Smesno, pa u Bondu su i obucavani da ubijaju tamo gde su Amerima interesi.

 3. FORum LIvii says:

  Koja ironija sudbine ! Ispasce na kraju da ce Srbi spasavati amere od njihovih pulena Siptara . Tako prolaze oni koji iznevere stare prijatelje . Ali mi nismo zlopamtila !

 4. Ranko-Banja Luka says:

  Ma da ih nebi spasavali! Dabogda se svi izmedju sebe poubijali do posljednje američke i šiptarske glave!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *